FOTO: Ženska klapa Teha s Cresa trijumfirala na 7. Maškaranom klapskom maratonu @ Opatija

maskarani klapski maraton_opatija_2016 (54)

Ženska klapa ‘Teha’ sa Cresa izvele su pjesmu ‘Djevojka sa polja’ te osvojile prvo mjesto po mišljenju žirija i publike, a istog mišljenja su bili i za drugo mjesto koje je pripalo muškoj klapi ‘Kastav’ s pjesmom ‘Moje građevine’. Prema mišljenju žirija na trećem mjestu su se smjestile ženska klapa ‘Kamelija’ iz Opatije s pjesmom ‘Lažu, lažu te’ dok je publika treće mjesto dodijelila klapi ‘Skalin’ koji su izveli pjesmu ‘Ča je v Opatije’. Veliku fotogaleriju s preko 120 fotografija pogledajte na ovom linku

Pobjednice / Predsjednice

Pobjednice / Predsjednice

Opatija – Gromoglasnom zvonjavom četrdesetak Halubajskih zvončara i nastupom organizatorica, odnosno članica ženske klape Volosko, svečano je otvoren sedmi po redu Maškarani klapski maraton. U prepunoj dvorani Marino Cvetković, svoje duhovite glazbene uratke, ali i vrlo kreativne maske, građevine, mostove i mostiće predstavilo je devet klapa, a žiri su sastavu Nikola Peršić Niki (predsjednik), Irena Grdinić, Ramiro Palmić, Eudard Kišić, Francesco Squarcia, Aleksandar Valenčić i Darko Čargonja odlučivao je o najuspješnijim izvedbama.

maskarani klapski maraton_opatija_2016 (30)

Ženska klapa ‘Teha’ sa Cresa izvele su pjesmu ‘Djevojka sa polja’ te osvojile prvo mjesto po mišljenju žirija i publike, a istog mišljenja su bili i za drugo mjesto koje je pripalo muškoj klapi ‘Kastav’ s pjesmom ‘Moje građevine’. Prema mišljenju žirija na trećem mjestu su se smjestile ženska klapa ‘Kamelija’ iz Opatije s pjesmom ‘Lažu, lažu te’ dok je publika treće mjesto dodijelila klapi ‘Skalin’ koji su izveli pjesmu ‘Ča je v Opatije’.

Muška klapa Kastav predstavila se pjesmom ‘Moje građevine’, ekipa iz klape Skalin izvela je pjesmu ‘Ča je v Opatije’, ‘Kokošinjcem’ odnosno ‘Kapunerom’ predstavile su se članice Žurnade, dok su kolegice iz klape Kamelija izvele pjesmu ‘Lažu, lažu te’.

Građevine muške klape Kastav

Građevine muške klape Kastav

‘Da se ne volim’ izvela je klapa Tić, dok su se Furešti predstavili pjesmom ‘Rozga se nije udala’, a u ‘Krizu srednjih godina’ upale su članice klape Mela. ‘Bože čuvaj Hrvatsku, odo ja u Njemačku’ zavapili su članovi klape Škrljevo, dok su članice Tehe izvele ‘Djevojka sa polja’.

U revijalnom dijelu manifestacije nastupila je Martina Majerle te Francesco Squarcia i Alen Polić, za izvrsnu scenografiju bio je zadužen Dalibor Laginja, a program su vodili Dražen Turina Šajeta novoizabrani ministar ‘MUDO-a’ i Mario Lipovšek Battifiaca za ovu priliku ‘Tim Orešković’.

Niki, Edi i Irena

Niki, Edi i Irena

– Va žirie san skoro od sameh početki, sako leto me na novo fascinira kako klape šegavo obrade poznate melodije na svoj mot, a va tekst vavek zapletu aktualnu kritiku društva na jedan zabavan način Saka čast Irene i klape Volosko ča to rivaju od prvega dana, ovo je neč ča vredi, ča rabi podržat… Mario i Šajo kapa do poda odlični ste. Ja osobno san se zabavil i od srca nasmel, a verujen i svi ostali va dvorane. Jedva čekan drugo leto! Živio pust! – istaknuo je Nikola Peršić, predsjednik žirija i frontman Koktelsa.

Veliku fotogaleriju s preko 120 fotografija pogledajte na ovom linku

Kamelije - sve redom Alke Vuice

Kamelije – sve redom Alke Vuice

Nikola Cvjetović/PodUckun.net

error: Content is protected !!