FOTO: Ženska klapa Volosko snimila prvi album i spot @ Volosko

Članice ženske klape Volsoko - na Mandraće

Članice ženske klape Volsoko – na Mandraće

Za pjesmu ‘Na Volosken’ glazbu je napisao Oliver Jakovčev, tekst vološćanka Sanja Kokotović, a aranžman Aleksandar Saša Valenčić u čijem studiju je i snimljena. U pjesmi, već se četiri tjedna vrti na popularnoj Glisti Radio Rijeke, gostuje i legendarni Duško Jeličić Dule kojemu je pripala glavna muška uloga u spotu. Nekoliko fotografija koje smo snimili pogledajte na ovom linku

Sa snimanja albuma u crkvici Sv. Roka

Sa snimanja albuma u crkvici Sv. Roka

Volosko – Posljednji mjesec bio je vrlo kreativan period za članice Ženske klape Volosko. Naime, osim što su snimile pjesme za prvi album koji bi uskoro trebao ugledati svjetlo dana, na radost svih zaljubljenika u klapsko pjevanje, prošle nedjelje snimale su svoj prvi video spot za pjesmu ‘Na Volosken’.

– Jako se veselimo objavljivanju prvog albuma pod imenom ‘Na Volosken’, obzirom da klapa postoji 14 godina, dok posljednjih 7 godina djelujemo u nepromijenjenom sastavu – Sanja Smaila (1. sporan), Marta Červar i Anita Jovanović (2. soprani), Irena Radovanović, Gordana Šešelja i Višnja Deković Repić (1. alti), Elizabet Jovanović, Maja Kordić i Davina Ivašić (2. alti), istaknula je Irena Radovanović.

Duško Jeličić Dule

Duško Jeličić Dule

Za pjesmu ‘Na Volosken’ glazbu je napisao Oliver Jakovčev, tekst vološćanka Sanja Kokotović, a aranžman Aleksandar Saša Valenčić u čijem studiju je i snimljena. U pjesmi, već se četiri tjedna vrti na popularnoj Glisti Radio Rijeke, gostuje i legendarni Duško Jeličić Dule kojemu je pripala glavna muška uloga u spotu. Video spot snimao je Robert Kalčić, a sponzori snimanja su Kontiki bar, Pizzeria Moho, restoran Plavi podrum i Mjesni odbor Volosko.

– Uz pjesmu ”Na Volosken“ te ”Istrijanke“, koju smo izvodile na MIK-u 2012. kao pratnja Oliveru J. Berkinu, na albumu prvijencu naći će se tradicionalne pjesme Istre, Kvarnea i Dalmacije te Serenada Opatiji koju su snimile uz glazbenu pratnju dr.art Mihalja Ivkovića. Album ‘Na Volosken’ snimile smo u prekrasnom prostoru crkvice Sv. Roka u Voloskom, a sve smo snimale ‘u liveu’. Nadamo se da ćemo imati prilike napravit promociju, no ako ne stignemo vidimo se na našem susretu, 24. srpnja, na tradicionalnom susretu klapa na Mandraću, rezimirala je Irena Radovanović.

Nekoliko fotografija koje smo snimili pogledajte na ovom linku

N. Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: Robert Kalčić, PodUčkun.net

error: Content is protected !!