FOTO: Zimska seoska idila – Snijeg stvorio idealnu scenografiju za fantastične kadrove gornjeg kraja @ Mune, Žejane, Zvoneća

Kako je izgledao prvi ovogodišnji snjeg u Munama, Žejanama i Zvoneći možete provjeriti u velikoj galeriji na ovom linku.

Mune, Žejane, Zvoneća – Teško je odoljeti magnetizmu snijegom pokrivenih krovova i bajkovitih zabijeljenih šumskih pejsaža, a upravo ti kadrovi stvorili su atraktivnu fotogaleriju našeg fotoreportera čije je „oko kamere“ uhvatilo čistu bjelinu gornjih matuljskih krajeva. Kako je izgledao prvi ovogodišnji snjeg u Munama, Žejanama i Zvoneći možete provjeriti u velikoj galeriji na ovom linku.

Prilika za snježne kadrove moglo bi u narednim danima biti napretek, jer nakon iznadprosječno toplog siječnja, prvi dani veljače donose ozbiljno zahlađenje. U petak je snijeg napadao do desetak centimetara na području Gorskog kotara, jučer se zabijelila Učka i Liburnijski kras, a prema najavama meteorologa, bijeli pokrivač mogao bi se idućeg tjedna spustiti sve do mora.

Danas i sutra očekuje se stabilnije vrijeme, no od utorka je najavljeno novo jačanje bure s padalinama koje se očekuju sredinom tjedna. Sve to znači da „zimske radosti“ nisu završene, već da će završetak Pusta proći u znaku – snijega.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!