FOTO: Zvuci oproštaja – Zvjezdan Ružić predstavio album Elfin Farewell uz brojne goste @ Opatija

Album po kojem je naslovljen i koncert objavljen je nedavno u izdanju Aquarius Recordsa, a na njemu je Ružić kreirao potpuno novi zvuk koji je obilježila fascinacija Mellotronom, elektromehaničkim glazbalom s klavijaturom, koji je dodao novu dimenziju Ružićevoj glazbi. Veliku fotogaleriju s nedjeljnog nastupa pogledajte na ovom linku.

Opatija – Uzbudljiv glazbeni doživljaj publici okupljenoj ove nedjelje u centru Gervais priuštio je matuljski jazz pijanist Zvjezdan Ružić koji je, uz vrsne glazbenike okupljene u Zvjezdan Ružić Sextet, na predstavljanju svog novog albuma „Elfin Farewell“ ugostio i posebne gošće iz Bugarske – pjevačicu Neli Andreevu i zbor Nusha.

Album po kojem je naslovljen i koncert objavljen je nedavno u izdanju Aquarius Recordsa, a na njemu je Ružić kreirao potpuno novi zvuk koji je obilježila fascinacija Mellotronom, elektromehaničkim glazbalom s klavijaturom, koji je dodao novu dimenziju Ružićevoj glazbi.

Na albumu, kao i na pozornici Gervaisa, pridružili su mu se njegovi stalni suradnici s kojima je snimio i album prvijenac “The Knightingale Cabaret“ – Tomaž Gajšt na trubi, Vojkan Jocić na sopran saksofonu, Lenart Krečič na tenor saksofonu, Luka Veselinović na kontrabasu i Adriano Bernobić na bubnjevima.

Neli Andreeva, posljednjih godina istaknuta kao prva solistica najvažnijeg bugarskog Grammyjem nagrađivanog zbora Filip Kutev, gostovala je u titularnoj pjesmi albuma, „Elfin Farewell“, a uz zbor Nusha predstavila je i tradicionalne bugarske pjesme.

Veliku fotogaleriju s nedjeljnog nastupa pogledajte na ovom linku.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!