Fotograf Zoltán Makovinyi predstavlja se izložbom ‘Kroz moj objektiv’ @ Lovran

Fotograf Zoltán Makovinyi predstavlja se izložbom ‘Kroz moj objektiv’ @ Lovran

...ilustracija...

Izlagao je na više od 30 skupnih i samostalnih izložbi, a radovi mu se nalaze u privatnim i muzejskim zbirkama. Za svoja ostvarenja dobitnik je niza nagrada i priznanja.

Lovran – Fotograf Zoltán Makovinyi iz pobratimljenog XVII Okruga grada Budimpešte ove srijede, 12. lipnja lovranskoj publici predstavit će svoj autorski rad. Na izložbi pod nazivom ‘Kroz moj objektiv’ čije će se otvorenje održati u galeriji Laurus u ulozi glazbenih gostiju nastupaju članovi KUD-a Lovor.

Fotografijom se počinje baviti još u srednjoj školi, a struku upoznaje s raznih aspekata radeći kao prodavač fotografskog materijala te kao laborant. U tridesetim godinama života uključuje se u rad raznih foto klubova te se posvećuje i foto studiju. Motivi prirode počinju ga zaokupljati kao člana lovačkog društva. Nepomično sjedeći danima i satima iščekivao je neponovljive prizore iz prirode, što ga je ispunjavalo daleko više nego li odstrel neke životinje za trofej. Osim prirode rado slika i kolege muzičare s obzirom na strast koju gaji prema glazbi. Izlagao je na više od 30 skupnih i samostalnih izložbi, a radovi mu se nalaze u privatnim i muzejskim zbirkama. Za svoja ostvarenja dobitnik je niza nagrada i priznanja.

error: Content is protected !!