FOTO/VIDEO Koncertom Grooversa i Magazina okončano ovogodišnje obilježavanje Matejne @ Viškovo

Kako je protekla posljednja večer uz Grooverse i Magazin provjerite u priloženom video isječku te u velikoj fotogaleriji na ovom linku

Viškovo – Nastupom Grooversa i grupe Magazin okončano je ovogodišnje obilježavanje Matejne, blagdana svetog Mateja, zaštitnika Općine Viškovo. U tri dana fešte održane su brojna zabavna, sportska i kulturna događanja.

I dok je u zabavnom programu uz Magazin i Grooverse nastupila klapa Intrade i Psihomodo pop ono kulturno donijelo je 37. Mantinjadu na kojoj se Iz jedanaest KUD-ova u pet kategorija natjecalo 60-tak sopaca i kantura. Žiri u sastavu Nevija Kožljan, Darko Dujmović i Saša Popović, najboljima su proglasili Viliama Vojića i Ameliju Vojić (KUD Ivan Fonović Zlatela, Kršan), drugi su bili Morris Gržan i Amelia Vojić (KUD Ivan Fonović Zlatela, Kršan), a treći Erik Percan i Luka Lupetina (KUD Mate Balota, Rakalj.

Najmlađi sopac ove je godine bio Ivan Antončić, a najmlađa kanturica Elena Bulić, dok su pohvaljeni bili Pavao Kombol, Viliam Vojić, Dalen Načinović, Zoran Karlić, Davor Tus, Morris Gržan, Amelia Vojić, Karlo Peruško i Mihael Glavaš.

Također, na prostoru iza općinske zgrade, u organizaciji Udruge obrtnika Viškovo, Kastav, Klana, Jelenje održan je 13. Matejski kotlić na kojem su se natjecale 22 ekipe iz Primorsko-goranske županije dok je u velikom šatoru na parkiralištu Milihovo održana tradicionalna Smotra folklora narodnosti.

Povodom obilježavanja Matejne održana je i svečana sjednica općinskog vijeća, na kojoj je uz nabrajanje učinjenog, ali i planova pred realizacijom, poseban osvrt zaslužio veliki problem s CZGO Marišćina. Također, tom prilikom nagrađeni su građani koji su pobijedili na natječaju za najljepše uređenu okućnicu i balkon na području Općine Viškovo.

Kako je protekla posljednja večer uz Grooverse i Magazin provjerite u priloženom video isječku te u velikoj fotogaleriji na ovom linku

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!