FOTO/VIDEO Održano 3. Svjetsko prvenstvo va pukalnicah – Veliki odaziv i odlična atmosfera obilježili jučerašnje natjecanje @ Opatija

Svjetsko prvenstvo otvoreno je himnom, ‘Serenada Opatiji’, koju je izveo Dule uz pomoć brojnih prijatelja i gostiju, nakon čega je održana minuta šutnje za našeg Tibora Olasa koji nas je nedavno napustio i otišao u bolja sjećanja. Video isječak u kojem smo ‘ulovili’ djelić atmosfere pogledajte u nastavku teksta, a veliku fotogaleriju možete pogledati na ovom linku

Opatija – 3. Svjetsko prvenstvo va pukalnicah okupilo je respektabilan broj natjecatelja, ali i posjetitelja koji su došli popratiti sve popularnije druženje od lumbera koje se treću godinu zaredom održava ispred caffe bara Barić, pod voditeljskom palicom legendarnog Valeria Benčića Valeta.

Svjetsko prvenstvo otvoreno je himnom, ‘Serenada Opatiji’, koju je izveo Dule uz pomoć brojnih prijatelja i gostiju, nakon čega je održana minuta šutnje za našeg Tibora Olasa koji nas je nedavno napustio i otišao u bolja sjećanja.

U konkurenciji od sedam juniora najmirniju ruku imao je Erik Olas, drugo mjesto osvojila je Romina Rubinić, treće Paola Dubrović dok se na četvrto mjesto plasirao Alvaro Dubrović.

U konkurenciji dama, od 12 prijavljenih natjecateljica, drugu godinu zaredom najbolja je bila Silvija Rubinić, drugo mjesto osvojila je Slavica Darišić, a treće Nena Brozan Perišić. Najveća ‘gužva’ bila je u muškoj konkurenciji u kojoj je ove godine slavio Dario Glušić, ispred Jadranka Sobotinčića i Željka Darišića i preostala 37 natjecatelja. U pripetavanju za posebnu nagradu, umjetničku sliku Claudia Franka najboljim se ponovo iskazao Dario Glušić.

Za one koji ne znaju, nekad popularna dječja igra igrala se tijekom ljetnih praznika, jer je u navedeno doba godine, lumber, odnosno plod lovora bio najpogodniji kao municija. Tijelo pukalnice radilo se od ravnog komada bazge, koju bi se izdubilo, dok je za manig korišteno drvo drena kojem su se na samom kraju napravili – brki.

Video isječak u kojem smo ‘ulovili’ djelić atmosfere pogledajte u nastavku teksta, a veliku fotogaleriju možete pogledati na ovom linku

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!