FOTO/VIDEO: Vedran Božić, Kenn Bailey i Zoran Majstorović oduševili – Furioznim nastupima otvoren Opatija riviera blues festival

Djelić atmosfere provjerite u priloženom video isječku, a fotogaleriju s prve večeri festivala pogledajte na ovom linku

Opatija – Izvrsnim nastupom Vedrana Božića i Rock Mastersa sinoć je otvoren Opatija riviera blues festival. Izniman odaziv publike te svirka posvećena najvećem gitaristi svih vremena Jimiju Hendrixu obilježila je početak festivala.

– Festival je igrom slučaja otvorio ministar turizma Gari Cappelli kao veliki ljubitelj jazza i bluesa. Pozvao sam ga nakon jednog neformalnog ručka da nam otvori festival i rado se odazvao. Drago mi je da ministar podržava projekt kao rebrendiranje Opatijske rivijere te da smo na neki način već uhvatili zamah, da u ovaj festival uključimo i Kastav blues festival. Kako će se zvati to ćemo vidjeti, iako bi volio da ostane ovo ime, dodao je Staraj.

Bravurozna sola, odlična ritam sekcija u sastavu Slavko Pintarić – Pišta i Tomas Krkač, vratili su publiku u vrijeme kada je gitaristički kralj zaludio svijet, a koncert je okončan vjerojatno jednom od najboljih obrada svih vremena odnosno Dylanovom ‘All along the watchtower’. Za dodatni dojam svirka je popraćena video artom za kojeg je bio zaslužan Cyborgix 4E75.

– Iznenađujuće puno ljudi je bilo, što mi je posebno drago jer smo na koncertu prikupljali sredstva za našeg oboljelog kolegu. Odjek je fantastičan. a Božić kao da je dopeljao samog Hendrixa na binu, kazao nam je Riccardo Staraj, organizator festivala.

Nastavak festivala donio je zanimljivu kombinaciju bluesa, jazza i funka s daškom Mediterana i Kariba u izvedbi Kenna Baileya i Zorana Majstorovića s bandom. Odlične improvizacije te zanimljive obrade natjerale su publiku na lagano mrdanje, dok je izvedba evergreena ‘Ain’t no sunshine’ oduševila prisutne.

– Kenn je porijeklom s Jamajke, rođen je u Londonu, a živi u Italiji, tako da je publika imala prilike uživati u jedinstvenom glazbeniku koji nam je donio roots original blues u kombinaciji s Karibima, dodao je Staraj.

Opatija riviera blues festival nastavlja se danas u Iki, a na trgu u centru mjesta nastupa COMBO R&B iz Zadra, Riccardo Grosso blues band iz Italije.

– Drago mi je da se u priču uključio Mjesni odbor, ali i udruga građana iz Ike. Pripremamo zanimljiv program koji će dodatno biti pojačan s ugostiteljskom ponudom, ovim putem pozivam sve ljubitelje bluesa da nam se pridruže u Iki, rezimirao je Staraj.

Djelić atmosfere provjerite u priloženom video isječku, a fotogaleriju s prve večeri festivala pogledajte na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!