Premijerna izvedba predstave ‘Žena s idejama’ sutra u Lovranu

Ove godine spaja se suvremeni ples i filozofija…

Lovran – Premijerna izvedba predstave Plesnog Art Laboratorija u sklopu Festivala umjetnosti plesanja Lovran pod nazivom ‘Žena s idejama’ održat će se sutra, 29. srpnja s početkom u 21.30 sati.

Plesačice i plesači različite dobi, različitog stila života i formi plesanja, svatko u svojoj kreativnoj slobodi stvaraju osobnu kompoziciju na temelju promišljanja i razvoja ideje. ‘Ideja je filozofska veličina koja različitim pristupima upućuje na koncept apriorne mentalne slike’, a te različitosti se sjedinjuju kao dio grupne kompozicije, ne zaobilazeći organski dio prirodne scenografije, lokacije uz more. Izvedba će se ritmički ponavljati, ali svakim novim plesanjem, poput valova, postati nova i jedinstvena plesna sekvenca.

Produkciju potpisuje Plesni art laboratoriji P.A.L., koreografiju Senka Baruška, kreacija i ples izvode Eleonora M. Vrdoljak, Zvonimir Kvesić, Iva Katarinčić, Zoe Marie Baldo i Danon Vrlić, dok je za likovno oblikovanje zadužena Melita Sorola Staničić. Predstava je podržana od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Primorsko-goranske županije i Općine Lovran.

error: Content is protected !!