Gabrijela Krmpotić Kos imenovana novom v.d. ravnateljice Hrvatskog muzeja turizma @ Opatija

Arhiva

O dosadašnjem radu Gabrijele Krmpotić Kos postoji obiman trag u medijima, a tekstovi većinom nisu pohvalni za novu „šeficu“ opatijskog muzeja. Imenovala ju je ministrica Obuljen Koržinek, s čijim se prijedlogom suglasio i gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić kazavši kako želi pružiti šansu „osobi s visokim referencama“.

Opatija – Gabrijela Krmpotić Kos imenovana je vršiteljicom ravnatelja Hrvatskog muzeja turizma i tako će postati četvrta čelna osoba ove ustanove u manje od deset godina njenog postojanja, a druga s prefiksom „v. d.“ ispred titule ravnateljice.

Rješenje o imenovanju potpisala je ministrica kulture Nine Obuljen Koržinek, a s njenim se prijedlogom, kako je kazao medijima, suglasio i gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić kazavši kako želi pružiti šansu „osobi s visokim referencama“. Gradonačelnik je u izjavi za Novi list također kazao kako je dosadašnja vršiteljica dužnosti ravnateljice Nataša Babić „zaslužila vrhunske ocjene“ no nije objasnio zbog čega joj nije pružena prilika da nastavi raditi u punom mandatu, iako se javila na natječaj.

Na gradskim je stranicama navedeno da u obrazloženju ministrice kulture stoji da su ”na natječaj objavljen 17. svibnja pristigle tri prijave, utvrđeno je da sva tri kandidata ispunjavaju formalne uvjete, a imajući u vidu pristiglu dokumentaciju i uz uvažavanje predloženih programa rada svih kandidata, ministrica nije odabrala nikog za obnašanje dužnosti ravnateljica HMT-a u narednom četverogodišnjem mandatu”.

Inače, o dosadašnjem radu Gabrijele Krmpotić Kos postoji obiman trag u medijima, a tekstovi većinom nisu pohvalni za novu „šeficu“ opatijskog muzeja. Dok je bila ravnateljica zagrebačkog Kulturno-informativnog centra zaposlenici su je optuživali za mobbing i opstruiranje rada galerije, a nakon ostavke na čelno mjesto zaposlena je u istoj instituciji, no – kako navodi Večernji list – s nikakvim rezultatima.

– Gabrijela Krmpotić-Kos provela je prije toga deset godina u Koncertnoj direkciji gdje o njoj i njenim radnim sposobnostima nitko nema lijepo mišljenje. Na spomen njezina eventualnog povratka u Koncertnu direkciju, zaposlenici su se jednoglasno usprotivili zajedničkim pismom s argumentacijom da Gabrijela Krmpotić-Kos ‘stvara nezdravu radnu atmosferu i krši pravila poslovne etike’. Njenom povratku usprotivilo se i Radničko vijeće, navodi Tportal.

Ostaje vidjeti hoće li drugačiji pristup imati na novom radnom mjestu.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!