Gala Zukić osvojila zlato u pojedinačnoj kategoriji i parovima @ Mađarska

Gala Zukić osvojila zlato u pojedinačnoj kategoriji i parovima @ Mađarska

Gali Zukić dvostruko zlato u Mađarskoj

Gala, inače druga igračica svijeta u pojedinačnoj je konkurenciji u finalu svladala prvu igračicu svijeta Niku Miškulin, dok su u konkurenciji parova Gala i Nika suvereno osvojile zlato pobijedivši u finalu mađarice Biborku Bartos i Molli Macskas.

Kartal – Proteklog je vikenda u mađarskom Kartalu odigran međunarodni crossminton turnir. Natjecanje službenog naziva „11. ICO Crossminton Hungarian open“ okupilo je 86 natjecatelja iz 12 zemalja koji su se u osam pojedinačnih i tri kategorije parova nadmetali za novih 500 bodova na svjetskoj ranking ljestvici.

Gali Zukić dvostruko zlato u Mađarskoj

Ičićanski klub ‘SBK Pešekani’ na ovom je natjecanju predstavljala Gala Zukić koja je u kategoriji djevojčica do 18 godina osvojila zlatna odličja i u pojedinačnoj i u konkurenciji parova, skupa s Nikom Miškulin. Gala, inače druga igračica svijeta u pojedinačnoj je konkurenciji u finalu svladala prvu igračicu svijeta Niku Miškulin, dok su u konkurenciji parova Gala i Nika suvereno osvojile zlato pobijedivši u finalu mađarice Biborku Bartos i Molli Macskas.

Od ostalih hrvatskih predstavnika na ovom turniru valja istaknuti zlatno odličje u konkurenciji mješovitih parova zagrebačkog para Paula Barković i Nikola Kučina, predstavnika CK Zagreb, prvo mjesto Marka Jerkovića u kategoriji dječaka do 18 godina, te treće mjesto Paule Barković u pojedinačnoj ženskoj konkurenciji.

Najbolji u najprestižnijoj open kategoriji ovoga je puta bio Čeh Petr Makrlik, inače prvi igrač svijeta koji je u napetom meču u tri seta savladao predstavnika Ukrajine Myhaila Mandryka. U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela domaća igračica Krisztina Bognar koja je u finalu svladala Poljakinju Zofiu Wincenciak.

Pešekane prve subote u studenom očekuje nastup na domaćem turniru u Opatiji.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net