Galerijica će danas ugostiti izložbu ‘Carsko doba matuljskega Štacijona’ KUD-a Učka Matulji

Ovo je novi projekt KUD-a Učka Matulji, kojim će se iskazati kroz novu umjetničku formu i dati doprinos kulturnoj svijesti svih zainteresiranih, kao i programu 27 susjedstava EPK Rijeka 2020, kazala je Stanić.

Matulji – Zanimljiva izložba otvorit će se danas, u 17 sati, u matuljskoj Galerijici. U organizaciji KUD-a Učka Matulji, postavlja se izložba nazvana „Carsko doba matuljskega ‘Štacijona’“, koja će biti otvorena od 18. veljače do 8. ožujka.

– Povijest Matulja su pisali i još uvijek pišu cijenjeni matuljski, a i neki drugi eminentni povijesničari. Iako su Matulji relativno “mladi” (službeno uknjiženi početkom 19. stoljeća), kroz povijesni razvoj ovog mjesta događali su se vrlo značajni preokreti, koji su bitno utjecali na sveopći standard i kulturu naše sadašnje općine. Kad već spominjemo kulturu, znamo da je ona uvijek išla „ruku pod ruku“ s poviješću. Upravo iz te spoznaje, rodila se ideja da Kud Učka Matulji, kao najstarija udruga općine, koja djeluje u kontinuitetu već punih 58 godina, predstavi najzanimljiviji kulturološki dio povijesti Matulja, kazala je predsjednica KUD-a Učka Matulji Doris Stanić.

Najavila je kako će ovom izložbom na svoj jedinstven način Učkarice uvesti posjetitelje izložbe u jednu davnu povijesnu, carsku priču.

– Ovo je novi projekt KUD-a Učka Matulji, kojim će se iskazati kroz novu umjetničku formu i dati doprinos kulturnoj svijesti svih zainteresiranih, kao i programu 27 susjedstava EPK Rijeka 2020, kazala je Stanić, dodavši kako izložbu potpisuje KUD Učka Matulji, izvedbu TRI4SAD Obrt za dizajn i tisak, a cijela realizacija projekta ostvarena je pod pokroviteljstvom općine Matulji.

 

error: Content is protected !!