Gast Expo 2010.@ Opatija

opatija_gast_expoOpatija – U okviru nove gastromanifestacije ”Gast Expo 2010.” Koja će se od danas do nedjelje održavati u šatoru na Slatini moći ćete uživati u mladom vinu i autohtonim delicijama.
Manifestacija će okupiti najbolje vinare iz Hrvastke koji, koji će na izložbi predstaviti svoja mlada vina, ali uz sve to biti će predstavljene i autohtone delicije kao što su sir, pršut, tartufi, maslinovo ulje. Organizatori gastromanifestacije su Josip Tariba, predsjednik Ceha ugostitelja PGŽ, Đani Vozila, predsjednik Udruženja obrtnika Opatija i Želimir Pavlek iz Alpe Adria Expa.
Prvog dana manifestacije, izložena vina ocjenjivati će eminentni stručnjaci sommelieri, dok će svi posjetitelji moći kupiti vina ili ih pak degustirati kupnjom čaše za 30 kuna. U subotu će se od 12 do 16 sati održavati prezentacija delicija Liburnije, odnosno pripremati će se velika fritaja od 600 jaja, 20 kilograma šparoga te po pet kilograma pršuta i škampa. U sklopu manifestacije predstaviti će se i Cesta domaće hrani te Agroliburnija s proizvodima od puževa. Degustacija jela iznositi će 20 kuna.
Manifestaciju možete posjetiti u petak od 12 do 20 sati, u subotu od 10 do 20 sati te u nedjelju od 10 do 18 sati.
Serena Calderara
Vezane vijesti:
Rivijera Opatija Gastro – destinacija vrhunske gastronomije
Kukuriku: Pioniri slow fooda
Draga di Lovrana: Savršenstvo ”od mora do zelenila”
Le Mandrać: Jedinstveno gastronomsko iskustvo
Veliko gastro priznanje za Le Mandrać
Kvarner expo u punom zamahu
Otvoren Kvarner Expo
FOTO: Nagrađeni najbolji suveniri

error: Content is protected !!