Generalni tajnik UNWTO-a Taleb Rifai i ministar turizma Darko Lorencin na općoj skupštini ETC @ Opatija

Generalni tajnik UNWTO-a Taleb Rifai i ministar turizma Darko Lorencin @ Opatija

Generalni tajnik UNWTO-a Taleb Rifai i ministar turizma Darko Lorencin @ Opatija

Hrvatska je prvi put domaćin skupštine ETC-a, a na skupu se očekuje 50-tak uzvanika, od čega 30 predstavnika članica ETC-a (predstavnici nacionalnih turističkih zajednica). European Travel Comission (ETC) neprofitna je organizacija, osnovana 1948. godine, čija je zadaća promocija Europe kao turističke destinacije na ostalim tržištima, a Hrvatska turistička zajednica članica je od 1997. godine.

Opatija – Ministar turizma Darko Lorencin sudjelovao je jučer na 87. Općoj skupštini Europske komisije za putovanja (European Travel Comission – ETC) održanoj u Opatiji, koju je tim povodom posjetio i generalni tajnik Svjetske turističke organizacije (UNWTO), Taleb Rifai. Ministar je, uz dobrodošlicu generalnom tajniku Rifaiju, naglasio važnost podrške UNWTO-a daljnjem razvoju Hrvatske kao turističke destinacije te upoznao predstavnike članica ETC-.a s aktivnostima koje se provode u turističkom sektoru.

– Turizam u Hrvatskoj svake godine napreduje, a ova će godina biti vrlo izazovna. Uvodimo mnogo novina, mijenjamo sustav turističkih zajednica i stvaramo nove proizvode. Znamo i možemo još bolje te želimo upotrijebiti sve mogućnosti koje nam je pružio ulazak u Europsku uniju, kako bismo unaprijedili nas turistički proizvod. Uvjeren sam kako i Europa kao destinacija može biti još bolja, interaktivna i atraktivna, posebice na dalekim tržištima. Hrvatska zajedno sa Slovenijom nastupa na tim tržištima, a sada toj inicijativi priključujemo i sjeverno-istočne talijanske regije. Vjerujem kako je upravo u takvom povezivanju budućnost turističkog razvoja i formula uspjeha. Nadam se kako ćete se ugodno provesti u Hrvatskoj i da ćete našu zemlju u mislima ponijeti kući te se ponovo vratiti kao gosti i uživati u svim njezinim ljepotama, istaknuo je ministar na skupštini, dodavši kako će Hrvatska zasigurno i dalje biti aktivna članica ETC-a.

taleb_rifai_darko_lorencin_2014_1

Generalni tajnik UNWTO-a Rifai, kojemu je ovo treći posjet Hrvatskoj i prvi Kvarneru, naglasio je kako UNWTO daje punu podršku radu ETC-a te izrazio zadovoljstvo turističkim razvojem Hrvatske.

– Drago mi je što sam ovdje zbog tri razloga – Hrvatska je jedna od najaktivnijih članica UNWTO-a i priča o uspjehu, ovo je mjesto koje slavi 170 godina turizma, što znači da Hrvatska ima korijene u turizmu, a najvažniji razlog je taj što ima političke volje za razvoj turizma. Iznimno sam zadovoljan napretkom koji u razvoju turizma u Hrvatskoj čini ministar Lorencin sa svojim timom. Veseli me stalni rast turističkog prometa te razvoj destinacije, posebno pred glavnu turističku sezonu, kao i brzina napretka u ostvarivanju ciljeva određenih Strategijom razvoja turizma RH do 2020. godine. Upoznat sam i s ovogodišnjim planiranim investicijama u turistički sektor vrijednosti 410 milijuna eura, a dobro je što se investira i u nove proizvode, primjerice u gourmet i zdravstveni turizam, posebice ovdje na Kvarneru, rekao je Rifai.

Hrvatska je prvi put domaćin skupštine ETC-a, a na skupu se očekuje 50-tak uzvanika, od čega 30 predstavnika članica ETC-a (predstavnici nacionalnih turističkih zajednica). European Travel Comission (ETC) neprofitna je organizacija, osnovana 1948. godine, čija je zadaća promocija Europe kao turističke destinacije na ostalim tržištima, a Hrvatska turistička zajednica članica je od 1997. godine. ETC-ove članice, nacionalne turističke organizacije, rade zajedno kako bi izgradile vrijednosti turizma, posebno kroz suradnju u područjima razmjene dobrih praksi, tržišnih informacija i promocije.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!