Gerila predstavlja svoj žestoki rock ‘n’ roll ove subote @ Nad Urom

Gerila on stage...

Gerila on stage…

Dan ranije, Nad Urom se nastavljaju, kao i svakog prvog petka u mjesecu, večeri jazz glazbe, kada će nastupiti Ratko Divjak Trio. Također, najavljen je specijalni gost Igor Stevanović Stiv, suosnivač i gitarist grupe Grad, koji će se pridružiti Gerili na pozornici te će zajedno izvesti pokoji hit legendarnog riječkog benda.

Rijeka – Ove subote, 5. listopada, posjetitelji riječkog kafića Nad Urom imat će ponovno priliku poslušati grupu Gerila, no, ovaj put i sa specijalnim gostom. Gerila nastaje krajem 2011. godine, raspadom grupe Grad, kada pjevač, Dean Škaljac, odlučuje ostvariti novi projekt okupljajući nove članove.

Igor Stevanović Stiv

Igor Stevanović Stiv

Riječ je o suradnji iskusnih riječkih glazbenika – uz Škaljca, vokala grupe, to su Marin Tomić (Avlijaneri, Sulud III) na bassu, Vedran Vučković (Unlogic Skill, Let 3) na gitari, Sanjin Štanc (Mustafi, Windfuckers) također na gitari te Damir Tomić (VEPM, Carmina Puttana) na bubnjevima. Glazbu koju ovi momci sviraju definiraju kao žestoki zdravi rock’n’roll, a svi će posjetitelji moći poslušati neke od petnaestak autorskih pjesama, koje će uskoro i izaći u nakladi izdavačke kuće Dallas Records. No, osim autorskog materijala, izvest će i nekolio uspješnica Škaljčevog bivšeg benda. Naime, najavljeni specijalni gost je Igor Stevanović Stiv, suosnivač i gitarist grupe Grad, koji će se pridružiti Gerili na pozornici te će zajedno izvesti pokoji hit ugaslog benda.

Dan ranije, Nad Urom se nastavljaju, kao i svakog prvog petka u mjesecu, večeri jazz glazbe, kada će nastupiti Ratko Divjak Trio. Bruno Mičetić, riječki jazz gitarist koji je pohađao jazz odsjek konzervatorija u Klagenfurtu, po završetku studija osniva ovaj trio, iako je njihova suradnja bila aktivna i ranije. Uz Mičetića, preostali članovi su američki pijanist, skladatelj i aranžer Joe Kaplowitz te renomirani bubnjar Ratko Divjak, ujedno i član grupe Time, koja je prošle godine nagrađena Porinom za životno djelo, te višegodišnji član big benda RTV Slovenije. Do sada su nastupili na brojnim festivalima, a već neko vrijeme njeguju svojevrsni hommage jazz standarda. Njihov album ”Phantom’s Whisper”, kojeg su izdali ove godine, odraz je glazbenika iznimnih glazbenih osobnosti koji, kako kažu, sebe daju bez kompromisa.

Sanja Monar / PodUčkun.net

error: Content is protected !!