Gimkana na manifestaciji Bike Day okupila vrhunske mlade vozače @ Matulji

Mališani u akciji...

Mališani u akciji…

Zanimljivo je i da će se sav novac od kotizacija prikupljenih na ovim utrkama, odnosno iznos u visini 1.900 kuna, uplatiti na račun Crvenog križa kao donacija za poplavljena područja u Slavoniji.

Matulji – Prvi matuljski ”Bike Day”, održan ove subote uz prvenstvo Hrvatske u biciklizmu, odnosno Trofej Učka, uz natjecatelje koji su se okušali na svladavanju zahtjevne staze prema Poklonu (https://poduckun.net/foto-do-poklona-dopedaliralo-350-biciklista-matulji-ucka/), okupio je i brojne mlade sudionike koji su se natjecali u popularnoj Gimkani, odnosno vožnji spretnosti ispred škole u Matuljima.

Vožnja spretnosti sadržavala je dvije vožnje na kojima se mjerilo vrijeme, a djeca su bila raspoređena po godištima rođenja od 2002. do 2009. godišta. Među najmlađima, prvo mjesto je osvojio David Tandarić s vremenom 3:01, među djecom rođenom 2008. godine na prvom je mjestu Lukas Lončarica koji je stazu završio za 2 minute i 20 sekundi, a izanje njega plasirali su se Nino Spinčić i Lovro Haber.

Dino Radetić, s vremenom 2:05 bio je najbrži među natjecateljima 2007. godišta, dok su drugo i treće mjesto osvojili Noel Živković i Lara Stupac. Među godinu dana starijom djecom prvakom je postao Toni Ivanić s vremenom 1:54, a iza njega slijede Lovro Pandža i Carlo Matulja. Među djecom rođenom 2005. godine najboljom se pokazala Tia Kinkela koja je stazu savladala za 2 minute i 4 sekunde, a nakon nje najbolje su rezultate imali Loris Faustini i Matej Rukavina. U 2004. godištu iskazali su se Teo Radetić sa 1:42, te iza njega slijedi Erik Adamec. Gioa Gruber bila je najbolja u 2003. godištu sa 2:12, a Ema Stupac sa 2:11 bila je najbolja u svojoj konkurenciji 2002. godišta.

Zanimljivo je i da će se sav novac od kotizacija prikupljenih na ovim utrkama, odnosno iznos u visini 1.900 kuna, uplatiti na račun Crvenog križa kao donacija za poplavljena područja u Slavoniji.

Ivan Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!