Ginekolog pred odlaskom iz Matulja – Sedam tisuća žena moglo bi ostati bez liječnika

…ilustracija…

Naš ginekolog ne odlazi u Irsku, Norvešku ili Englesku nego odlazi u našu susjednu općinu tj. u Kostrenu. Tamo mu je ponuđeno duplo manji broj pacijentica i koncesija. Kako je moguće da u Kostreni dobije koncesiju, a da u Matuljima ne može dobiti istu, pitao je Prenc.

Mladen Prenc

Matulji – Zabrinjavajuću informaciju vezanu uz potencijalni gubitak ginekološke ordinacije na području općine Matulji iznio je na jučerašnjem općinskom vijeću vijećnik PGS-a Mladen Prenc. Naime, gotovo sedam tisuća pacijentica potencijalno bi molo ostati bez ginekologa, ako se ne riješi koncesija.

– Već smo izgubili jednog ginekologa, a do drugog smo došli vrlo teškim putem i sad bi nam se opet mogla dogoditi slična situacija, da izgubimo ginekologa. No, naš ginekolog ne odlazi u Irsku, Norvešku ili Englesku nego odlazi u našu susjednu općinu tj. u Kostrenu. Tamo mu je ponuđeno duplo manji broj pacijentica i koncesija. Kako je moguće da u Kostreni dobije koncesiju, a da u Matuljima ne može dobiti istu. Gospodo zabrinite se, ako izgubimo ginekologa koji danas ima nešto manje od 7 tisuća pacijentica, ne znam kamo će naše žene i djevojke odlaziti, kazao je Mladen Prenc.

Mario Ćiković

Općinski načelnik kazao je da su jako ozbiljno shvatili situaciju te da su kontaktirali nadležne iz Primorsko-goranske županije koja raspisuje koncesije.

– Razgovarali smo s ginekologom koji je zatražio koncesiju. Mi smo tome dali podršku i razgovarali smo s gospođom Malatestinić koja je zadužena za zdravstvo u našoj županiji.. Naime, koncesiju ne raspisuje općina već Županija , no nikako nećemo dozvoliti da doktor ode negdje drugdje unutar županije, a da se to pravo ne može ostvariti u općini Matulji. Za sljedeće vijeće ćemo vam dostaviti odgovor županije. Također, mislim da u općini Matulji koja je sama izgradila Centar primarne zdravstvene zaštite, Županija mora razmišljati da u tim prostorima moramo imati popunjena sva liječnička mjesta, kazao je Ćiković.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!