Gitone objavljuje ponudu za preuzimanje LRH, cijena 4.700 kuna po dionici @ Opatija

Za objavu ponude, Gitone će trebati osigurati kapital od oko 660 milijuna kuna, a od toga bi, u slučaju prodaje, Opatija i susjedne jedinice lokalne samopurave uprihodile oko 360 milijuna kuna.

Opatija – Upravno vijeće Hanfe na današnjoj je sjednici donijelo rješenje kojim se društvu Gitone Adriatic d.o.o. iz Zagreba odobrava objavljivanje ponude za preuzimanje društva Liburnia Riviera Hoteli.

– Obveza objavljivanja ponude za preuzimanje nastala je za Ponuditelja i osobe koje s njim djeluju zajednički 11. srpnja 2019., stjecanjem 163.249 redovnih dionica LIBURNIA RIVIERA HOTELI d.d., što je predstavljalo 53,94 posto udjela u temeljnom kapitalu, odnosno 53,94 posto dionica s pravom glasa, objavila je danas Hanfa.

Cijena po kojoj će se ponuda ravnati jest 4.761,17 kuna po dionici, što je čak tisuću kuna više od prosjeka kojim se dionicama LRH trgovalo u razdoblju od tri mjeseca prije nego što su novi vlasnici od Darka Ostoje i partnera preuzeli većinski udio opatijske hotelske kompanije.

– Prema Potvrdi ZSE o prosječnoj cijeni dionica Ciljnog društva u razdoblju od 10. travnja do 10. srpnja 2019. (zadnja tri mjeseca prije nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje), prosječna ponderirana cijena dionica na uređenom tržištu ZSE iznosila je 3.723,03 kune, navela je Hanfa u odluci.

Nominalna cijena dionice otprilike je dvostruko niža od one po kojoj će se provesti ponuda za preuzimanjem LRH, iznosila je 2.300 kuna. Za objavu ponude, Gitone će trebati osigurati kapital od oko 660 milijuna kuna, a od toga bi, u slučaju prodaje, Opatija i susjedne jedinice lokalne samopurave uprihodile oko 360 milijuna kuna.

 

error: Content is protected !!