Glavo luda – mjuzikl inspiriran Čolićem stiže na Ljetnu @ Opatija

glavo_luda_c_naslov_opatija

Jedne večeri dok sam radio na tekstu, u pozadini se čula glazba s nekog radija. Bila je to Čolina pjesma ”Produži dalje”. Slušajući riječi, rodila se kompletna ideja i razvila u tekst kakav danas imamo – kazao je autor i redatelj predstave ”Glavo luda” Nikola Bulatović.

Opatija – Mjuzikl ”Glavo luda” u izvedbi beogradskog Pozorišta na Terazijama gostovat će u petak, 12. srpnja s početkom u 21.30 sati na opatijskoj Ljetnoj pozornici. Za režiju i tekst komada temeljenog na pjesmama Zdravka Čolića zaslužan je Nikola Bulatović, a u glavnim ulogama će se naći Žarko Stepanov, Jelena Trkulja, Milan Antonić, Milica Janketić…

– Mjuzikl ”Glavo luda” nije priča o životu našeg poznatog izvođača, već o članovima jednog rock’n’roll benda iz predgrađa koji prolazi kroz razne faze odrastanja i glazbenog sazrijevanja. Ona nam donosi duh bezbrižnih osamdesetih, a pjesme su svojevrstan pečat vremena i kao takvi slika Jugoslavije kakva je nekada bila, kaže autor ovog glazbeno-scenskog ostvarenja Bulatović.

Ističe da je prve dijelove mjuzikla napisao još 2001. godine, razmišljajući samo o tekstu, dok je glazba stigla kasnije i to stjecajem okolnosti.

glavo_luda_banner

– Jedne večeri dok sam radio na tekstu, u pozadini se čula glazba s nekog radija. Bila je to Čolina pjesma ”Produži dalje”. Slušajući riječi, rodila se kompletna ideja i razvila u tekst kakav danas imamo. Gotovo sve Zdravkove pjesme koje sam tada odabrao, zadržane su i do danas. Okupio sam autorski tim koji mi je pomogao da se ideja uobliči u kompletan kazališni komad, kako dramaturški, tako i glazbeno, plesno, likovno. Pored iskusnih kolega iz kuće, u predstavi sudjeluju mladi glumci koji započinju karijeru kao što sam je i ja započeo prije 18 godina putem audicije, objašnjava Bulatović, koji je osjećao potrebu da zahvali velikom broju poznatih ex-yu glazbenika, skladatelja i tekstopisaca.

– Pored brojne ekipe okupljene oko predstave ”Glavo luda”, posebnu zahvalnost dugujem Zdravku Čoliću, ali i kompozitorima i tekstopiscima pjesama koji su mi pružili podršku, a na prvom mjestu inspiraciju: Korneliju Bati Kovaču, Vojkanu Borisavljeviću, Goranu Bregoviću, Spomenki Kovač, Arsenu Dediću, Momčilu Bajagiću, Bori Đorđeviću, Ranku Bobanu, Branku Radičeviću, Slobodanu Vujoviću, Aleksandru Koraću, Kemalu Montenu, Dušku Trifunoviću, Svetislavu Vukoviću, Miroslavu Aleksiću, zaključuje Bulatović.

Ulaznice po cijeni od 150, 120 i 100 kuna mogu se kupiti na prodajnim mjestima Festivala Opatija: Ured Ljetna pozornica; Ured Maršala Tita 101 Opatija; Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a te putem internetske prodaje.

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!