Glazba kao lijek – Predstavljanje knjige i koncert Josipa Meixnera sljedećeg tjedna u Opatiji

Na predavanju u Gradskoj knjižnici i čitaonici „Viktor Car Emin” Josip Meixner govorit će o svojoj knjizi „Piano medicina” te će podijeliti detaljnije informacije vezane uz primjenu glazbe u medicini.

Opatija – Gradska knjižnica i čitaonica „Viktor Car Emin” organizira predstavljanje knjige Josipa Joea Meixnera „Piano medicina” koje će se održati u utorak 28. svibnja u 18 sati u dvorani „Zora”. Sljedećeg dana, u srijedu 29. svibnja s početkom u 19 sati, Josip Meixner održat će koncert u Crkvi Sv. Jakova, a na repertoaru će se naći djela Beethovena, Schumanna, Chopina, Saint-Saensa, Lehara, Mozarta te autorske skladbe.

Joe Meixner je umjetnik, skladatelj, aranžer i producent, a prije svega pijanist. Rođen u Sisku 2. studenoga 1957., svoju je karijeru gradio u svjetskim glazbenim metropolama, poput Los Angelesa i Beča. Znanstvenici sa Sveučilišta u Beču mjerili su funkcije tijela uz učinak glazbe koju je skladao Josip Meixner. Rezultati su pokazali da njegova glazba zaista pomaže kod bolova, nesanice, anksioznosti, pa i visokog krvnog tlaka.

Na predavanju u Gradskoj knjižnici i čitaonici „Viktor Car Emin” Josip Meixner govorit će o svojoj knjizi „Piano medicina” te će podijeliti detaljnije informacije vezane uz primjenu glazbe u medicini. Saznat ćemo koja je glazba medicinski učinkovita i na koji se način može koristiti terapijski ili svakodnevno za poticanje cjelokupnog zdravstvenog stanja. Glazba koja je komponirana na temelju medicinsko-znanstvenih saznanja, opušta živčani sustav i mišiće, potiče smanjenje razine hormona stresa, smanjenje frekvencije otkucaja srca i spuštanje krvnog tlaka, harmonizira ritam disanja, ubrzava ublažavanje poremećaja sna i kroničnih bolova, pomaže u uklanjanju strahova i indirektno jača imunitet.

error: Content is protected !!