Glazbeni dani HRT-a u Opatiji najavljeni na Prisavlju @ Zagreb

Voditelj projekta Glazbeni dani HRT-a i Dora 2020. Tomislav Štengl podsjetio je da je natječaj za izbor hrvatskog predstavnika i pjesme za pjesmu Eurovizije otvoren još pet dana, do ove nedjelje, 15. prosinca, i dodao da se prijave mogu posati poštom ili na stranici prijava.dora.hrt.hr.

Zagreb – Ususret najvećem televizijsko-glazbenom spektaklu Hrvatske radiotelevizije – izboru hrvatske pjesme za pjesmu Eurovozije – jučer je u HRT-ovu studiju Bajsić održana konferencija za novinare u povodu idućih Glazbenih dana HRT-a i Dore 2020., koji će se održati u Opatiji 28. i 29. veljače 2020.

Nakon uvodnog spota pobjedničke pjesme na Dori 2019. i pjesme koja nas je ove godine predstavljala na Eurosongu, „Kao heroj“, videolinkom se iz Splita javio i Roko koji zbog gripe nije mogao biti na pressici u Zagrebu, pa ga je na njoj „zastupao“ autor pjesme Jacques Houdek.

Potom su objavljene sve pojedinosti o pripremama za Izbor hrvatske pjesme i predstavnika na Pjesmi Eurovizije – Doru 2020., kao i kakav nas program Glazbenih dana HRT-a 2020. očekuje u Opatiji. Tom prigodom je Kazimir Bačić, glavni ravnatelj HRT-a, izvijestio da je s Gradom Opatijom nedavno potpisan novi, čak dvogodišnji ugovor:

– Ove 2019. godine smo imali trodnevni spektakl i uspjeli smo zajedno vratiti sav onaj opatijski i medijski šušur koji je bio viđen tih dana u Opatiji. Bila je to stvar društvenog prestiža naći se ondje tih dana, sve su dvorane bile dupkom pune, tražila se karta više. Sljedeće 2020. godine Glazbeni dani HRT-a trajat će samo dva dana, 28. i 29. veljače. Tako će 28. veljače biti koncert Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije u Dvorani Gervais s retrospektivom dosadašnjih opatijskih popularnih melodija. A u subotu, 29. veljače opet ćemo sportsku dvoranu Marino Cvetković pretvoriti u jedan veliki kvarnerski tv studio, u kojem će biti održano natjecanje Dora 2020. Vjerujem da ćemo i ove godine dobiti niz kvalitetnih skladbi. Nadamo se da ćemo dobiti dobrog natjecatelja koji će nas predstavljati na sljedećem Eurosongu u Rotterdamu u Nizozemskoj, rekao je Kazimir Bačić.

– Dora je krenula iz Opatije. Onda je dugi niz godina nije bilo. Svi se sjećamo da je prva Dora bila u kristalnoj dvorani hotela Kvarner. Mi smo već tada imali viziju da moramo izgraditi nove prostore zbog produkcijskih potreba. Zahvaljujem se HRT-u i glavnom ravnatelju, gospodinu Bačiću koji je prepoznao te nove prostore koje smo mi izgradili, a to je naš centar Gervais i dvorana Marino Cvetković – koja svojom arhitekturom, prostorom, ali i tehničkim mogućnostima zadovoljava sve zahtjeve HRT-a. Kad smo radili taj projekt, već unaprijed smo razmišljali o cjelokupnoj tehnici koja je potrebna za reportažna vozila, od napajanja struje, osiguranja itd. Kad smo izgradili cjelokupnu infrastrukturu, HRT je vratio Doru tamo gdje joj je mjesto, u Grad Opatiju gdje je sve i počelo. Prije nekoliko dana potpisali smo ugovor za sljedeće dvije godine, znači 2020. i 2021. Nadam se da će Dora još mnogo godina ostati u Opatiji. Nama to jako puno znači, Opatija je oduvijek bila grad festivala i zabavne glazbe – i konačno, Dora se vratila kući!, poručio je prvi čovjek Opatije.

– Nama je Dora produkcijski izuzetno zahtjevan posao, i vjerujem da ćemo ga odraditi i ovaj put odlično. Bit će 16 kandidata, vjerujem da ćemo dobiti jednu kompetitivnu pjesmu s kojom ćemo se boriti za vrh u Europi, poručio je pak glavni urednik programa HTV-a Bruno Kovačević.

Direktor tvrtke Opatija 21 Igor Štok rekao je da su oni počašćeni što su dobili priliku organizirati u svojoj dvorani spektakl poput Dore. I u opatijskim Amadria Park Hotelima zadovoljni su što će sudionici i gosti Dore 2020. boraviti upravo kod njih.

A voditelj projekta Glazbeni dani HRT-a i Dora 2020. Tomislav Štengl podsjetio je da je natječaj za izbor hrvatskog predstavnika i pjesme za pjesmu Eurovizije otvoren još pet dana, do ove nedjelje, 15. prosinca, i dodao da se prijave mogu posati poštom ili na stranici prijava.dora.hrt.hr.

error: Content is protected !!