Glazbenik i organizator humanitarnog eventa Andy Cech dobitnik je titule Kastavac mjeseca za prosinac @ Kastav

Andy Cech

Andy Cech

Andy Cech se glazbom bavi oduvijek, ona mu osigurava egzistenciju i ispunjava slobodno vrijeme. Stoga nije čudno da je baš svoj poziv, glazbeni talent i iskustvo odlučio iskoristiti u humanitarne svrhe.

Kastav – Kastavac mjeseca prosinca je Andy Cech, glazbenik koji je odlučio svoj poziv, talent i iskustvo iskoristiti u humanitarne svrhe organiziranjem manifestacije koja svake godine privlači sve više posjetitelja – Zadnje polne va Kastve na 365 metara.

Andy Cech se glazbom bavi oduvijek, ona mu osigurava egzistenciju i ispunjava slobodno vrijeme. Stoga nije čudno da je baš svoj poziv, glazbeni talent i iskustvo odlučio iskoristiti u humanitarne svrhe. Revoltiran situacijom na glazbenoj sceni i nedostatkom novogodišnjeg angažmana, odlučio je prije tri godine dokazati da je uz malo volje i truda moguće napraviti dobar provod i prikupiti sredstva s plemenitim ciljem.

zadnje_polne_va_kastve_2015

Ideja je bila da se posljednje podne godine dočeka uz glazbu i zabavu te hranu i piće čija će prodaja ići za humanitarne svrhe. Uz veliku nesebičnu pomoć Savjeta mladih Grada Kastva i Udruge Belica pokrenut je projekt u koji su se ubrzo uključili i kastavski ugostitelji, umjetnici te sponzori. Okupiti prijatelje i suradnike glazbenike spremne na odricanje od honorara također nije bilo teško naći. Potporu su pružili i Grad Kastav i Turistička zajednica Grada Kastva, a projekt se nastavio širiti.

Ove je godine na manifestaciji skupljeno 25.762 kuna, otprilike 10 tisuća više nego lani. Donacija je išla Udruzi DIRA, koja pomaže djeci s poteškoćama u razvoju, za didaktička pomagala koja su im neophodna. Cech ističe da ga sve veći uspjeh manifestacije i entuzijazam posjetitelja i prijatelja motivira i na neki način obvezuje da nastavi te se potrudi da program svake godine bude sve bolji i u konačnici postane kastavski brand. Zadnje polne nije jedina humanitarna akcija u njegovoj organizaciji, jer dirnut teškom životnom situacijom u kojoj su se našle žrtve poplave u Slavoniji pokrenuo je s bendom koncert za pomoć te skupljena sredstva uplatio Crvenom križu.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!