ERSTE AD

Glazbenik svjetskog kalibra i višestruki dobitnik nagrade Porin J.R. August nastupa u Kostreni

J.R. August, pravoga imena Nikola Vranić iz sela Jakuševec pored Zaboka, prvi se put glazbom počeo baviti sa svega četiri godine kada je započeo svirati sintesajzer što je ubrzo preraslo u strast.

Kostrena – Ne može se reći da je riječ isključivo o glazbeniku, autoru ili pjevaču. On je sve to zajedno, ali i mnogo više od toga. Jedinstvena ličnost bogata glazbenim i životnim iskustvom koja na stvarnim temeljima gradi vlastiti svijet mašte iz kojeg je, kad ga otkriješ, veoma teško otići.

U Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji u subotu 16. listopada s početkom u 20 sati J.R. August nastupit će uz pratnju zbora i saksofonista.

J.R. August, pravoga imena Nikola Vranić iz sela Jakuševec pored Zaboka, prvi se put glazbom počeo baviti sa svega četiri godine kada je započeo svirati sintesajzer što je ubrzo preraslo u strast.

Njegov glazbeni put vrludao je od školskog rock benda, preko varaždinske grupe VoodooLizards čiji je član bio neko vrijeme, do gostovanja na debitantskom albumu glazbenika Zacka Dusta ujedno i pjevača spomenutog benda. Potom slijedi prvi EP „Change of Seasons“ čija je pjesma završila na top listi 25 najboljih pjesama po izboru benda Coldplay. Uslijedio je nešto mirniji period u kojem je Nikola napisao više od stotinu pjesama, a 2019. izdao je svoj prvi album „Dangerous Waters“.

Dobitnik je niza domaćih i inozemnih priznanja, a među najistaknutijima su svakako Porini i to njih čak 5 do sada. U 2020. godini osvojio je tri Porina i to u kategoriji Album godine za album„Dangerous Waters“, koji je proglašen najboljim i u kategoriji Najbolji album alternativne glazbe. Treći Porin pripao mu je ukategoriji Najbolji novi izvođač.  U 2021. godini pripala mu je nagrada Porin za Najbolji koncertni album „Live at Hrvatski glazbeni zavod“ dok je za Najbolji video broj nagrađena pjesma „Dangerous Waters“ i njen redatelj Filip Gržinić.

Ulaznice se mogu kupiti u sustavu mojekarte.hr. Cijena ulaznice je 50 kn, za umirovljenike 30 kn, a za učenike 25 kuna.Ulaznice s popustom za umirovljenike i učenike mogu se kupiti samo na blagajni Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji sat vremena prije početka koncerta.Svi gledatelji moraju imati COVID potvrde, izuzev djece do 12 godina.

Koncert se organizira kao dio programa jubilarne dvadeseteJeseni u Kostreni. Organizator koncerta je Centar kulture Kostrena uz podršku Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji te pokroviteljstvo Općine Kostrena.

 

error: Content is protected !!