Glazbeno društvo "Spinčići" oduševilo prepunu Crekvinu

gd_spincici_90_sm…koncert je imao i humanitarnu crtu te je tako dio prihoda ostvaren prodajom ulaznica doniran Odjelu onkologije Dječje bolnice Kantrida…
Kastav – U godini velikog jubileja, 90. godina postojanja i neprekidnog rada, Glazbeno društvo “Spinčići” održalo je pred prepunim gledalištem na kastavskoj Crekvini veliki rođendanski koncert.
Puhačkim orkestrom ravnao je prof. Goran Prša, a slavljenicima su se na pozornici pridružili renomirani gosti: Sandra Bagarić, Klapa Kastav, Mario Battifiaca i grupa Kolaž. Program su vodili Irena Grdinić i Mario Battifiaca. U sklopu koncerta održana je promocija trećeg nosača zvuka Puhačkog orkestra naziva “90 let” te su prikazani isječci iz dokumentarnog filma o prvih 90 godina ovog vrijednog Društva.
Koncert je imao i humanitarnu crtu te je tako dio prihoda ostvaren prodajom ulaznica doniran Odjelu onkologije Dječje bolnice Kantrida.
Slavljeničkom koncertu prethodila je svečana sjednica Glazbenog društva Spinčići na kojoj su zaslužnim članovima uručena priznanja Hrvatskog sabora kulture. Posebno je za istaknuti da su za više od 50 godina članstva u Društvu Branko Rubeša (52) i Lauro Sprohar (55) primili Povelju Hrvatskog sabora kulture za izuzetna dostignuća na području kulturno umjetničkog amaterizma i obogaćivanja hrvatske kulture.

Liburnija.net: Prepuna Crekvina @ Kastav

Liburnija.net: Prepuna Crekvina @ Kastav


Nakon sjednice snimljena je “milenijska fotografija” okupljenih bivših i sadašnjih članova orkestra.
Puhački orkestar Glazbenog društva ”Spinčići“ nastao na temeljima klasične limene glazbe danas je moderan puhački orkestar sposoban izvoditi zahtjevan, bogat i stilski raznolik repertoar – popularna dijela klasične literature u disco – rock obradi, latinoameričke ritmove, filmsku glazbu, svjetske hitove, kompozicije domaće i tradicionalne glazbe upotpunjene nastupima mnogih poznatih vokalnih solista.
Liburnija.net: Glazbeno društvo Spinčići @ Kastav

Liburnija.net: Glazbeno društvo Spinčići @ Kastav


Liburnija.net: Sandra Bagarić @ Kastav

Liburnija.net: Sandra Bagarić @ Kastav


Ivan Mellor / Liburnija.net / Kastav.hr

error: Content is protected !!