Glazbeno scenska predstava ”Bitka za Vukovar – kako smo branili grad i Hrvatsku“ ove srijede u lovranskom kinu

plakat kako smo branili hrvatsku

Kroz predstavu se promiče domoljublje, zajedništvo Hrvatskog naroda i Hrvatska narodna kulturna baština, a koju bi u ovom slučaju promovirao folklorni sastav „Zora“ iz Opatije, s izvođenjem narodnih pjesama, igrokaza i plesova.

Lovran – Ove srijede, 8. veljače s početkom u 19 sati, u kinu ”Sloboda“ održati će se glazbeno scenska predstava ”Bitka za Vukovar – kako smo branili grad i Hrvatsku“.

– Navedena predstava do sada je izvedena u 97 gradova i općina u Hrvatskoj i svijetu, a gledateljima se u njoj pripovijeda priča o gradu Vukovaru, prije, tijekom i poslije rata, uz projekciju video filmova, te svjetlosne i zvučne efekte. Predstava je prvenstveno edukativnog karaktera, a ciljana publika su djeca, mladi i osobe koje nisu imali direktan doticaj sa Domovinskim ratom. Naravno, na predstavu su pozvani i svi hrvatski branitelji i građani Liburnijskog kraja. Kroz predstavu se promiče domoljublje, zajedništvo Hrvatskog naroda i Hrvatska narodna kulturna baština, a koju bi u ovom slučaju promovirao folklorni sastav „Zora“ iz Opatije, s izvođenjem narodnih pjesama, igrokaza i plesova. Također, u predstavi sudjeluje i dječja skupina ”KUD–a Zvir“ iz Jelenja koja tijekom nastupa u narodnim nošnjama igraju starinske dječje igre uz ples, ciku, veselje i smijeh. Ulaz na predstavu je besplatan, a svi koji sudjeluju u programu volontiraju, kazao je Mišo Škorić, predsjednik UHBDR – a Lovran.

Organizator ovog glazbeno scenskog prikaza je Udruga Hrvatskih Branitelja Domovinskog Rata Lovran uz pokroviteljstvo Općine Lovran, a realizator je Udruga Branitelja ”Hrvatski pleter“ iz Zagreba.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!