Godišnja nagrada Hrvatskog muzejskog društva dodijeljena Katarini Mažuran Jurešić

turisticki_bonton

Hrvatsko muzejsko društvo za izuzetna ostvarenja u muzejskoj struci dodjeljuje Godišnje HMD i Nagradu za životno djelo HMD.

Opatija – Katarini Mažuran Jurešić, ravnateljici Hrvatskog muzeja turizma, uručena je godišnja nagrada za pedagoško – edukacijski projekt Turistički bonton, u kategoriji za realizirani pedagoško-edukacijski program u 2014. godini.

Turistički bonton je projekt koji postavlja djecu u središte kritičkog i individualnog mišljenja i na duhovit način otvara prostor dijaloga unutar teme turizma djeci: osvješćuje da su i oni dionici turističkog života, bilo kao putnici ili domaćini. Projekt je namijenjen djeci od osam do trinaest godina, ali je zanimljiv i starijima zbog inovativnosti i neočekivanog sadržaja, a sastoji se od tri segmenta: interaktivne računalne prostorne instalacije-kviza, teksta Tipovi turista i tipovi domaćina i videozapisa Turistkinja krade figuricu.

Ovaj je projekt jedan od elemenata koji je Hrvatski muzej turizma učinio prepoznatljivim. Od kad je postavljen u Hrvatskom se muzeju turizma u suradnji sa školama organiziraju radionice za školsku djecu na ovu temu, ali projekt je otvoren i za svakodnevne individualne posjete s djecom. Autori su Katarina Mažuran Jurešić (ideja, tekst i realizacija), Bob Živković (ilustracije), Marko Rašić i Vedrana Vrabec (oblikovanje igre i postav) i Vedran Kolac (programiranje i razvoj igre).

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!