Godišnja skupština UABA-e @ Opatija

crna_noc_rijeka-1…na skupštini je prihvaćen program rada za narednu godini i izvještaj predsjednika…
…u svom izvještaju, predsjednik Oleg Mandić posebno je spomenuo netom završene Dane antifašizma

Opatija – Udruga antifašističkih boraca i antifašista Opatije odradila je jučer svoju redovnu, godišnju skupšitnu u hotelu Ambasador, na kojoj je prihvaćeno izvješće predsjednika Olega Mandića i prihvaćen plan rada za naredno godišnje razdoblje.
U sljedećih 12 mjeseci UABA tako planira organizirati 3. izdanje Dana antifašizma u Opatiji, biti spremna promicati poruke mira putem putujuće izložbe “Crna noć je šapićala…” diljem Hrvatske, uklopiti se u događanja s popisa Godišnjih zbivanja SABA RH i posebno onog SABA PGŽ, u domeni socijale kao i do sada sa puno humanog pristupa ispunjavati želje i potreba članova i njihovih obitelji.
– Organizirat ćemo i osmišljati društveno pozitivna zbivanja kojima ćemo i dalje biti prepoznatljivi u našoj sredini i šire. S time u vezi posebno ćemo voditi računa o interesima mladih, koji su već dokazali svoju spremnost da bezrezervno i sa puno žara odrade svoj dio obaveza prema društvu – na nama je da im to i omogućimo, kazao je Mandić.
U svom izvještaju, Mandić je podsjetio na brojne događaje koje je UABA organizirala tijeko protekle godine, a posebno se osvrnuo na netom završene Dane antifašzma u Opatiji.
– Krenuli smo, uvijek sa vjernim sudrugom – Opatijskom gimnazijom, u 2. izdanje Dana antifašizma u Opatiji. Teme su bili nove, pristup ponekad drukčiji, a uvijek bar jedan dan posvećen mladima. Učesnici – prva liga: od g. Jovića, izaslanika Predsjednika Republike, preko Stjepana Mesića, Zorana Pusića, don Ivana Grubišića pa sve do našeg već provjerenog prijatelja Nevena Šantića. Prvi su dojmovi odlični: potvrdili smo vanstranački pristup problemima, omogućili da se vine glas civilnog društva, a posebno raduje ozbiljnost mladih koji su do krajnjih granica iskoristili pruženo im povjerenje i iznjedrili kolosalan uradak o kojem će se, duboko se nadam, još dosta čuti – Opatijsku deklaraciju o vrijednostima u suvremenom društvu.
Pri ocjenjivanju pak naših proteklih “Dana…” molim da se vodi računa i o tome da je cijeli projekt odrađen u atmosferi opće besparice. Iz proračuna za ovogodišnje Dane antifašizma nismo dobili ni lipe! – bar do sada, zaključio je Mandić.
Davor Žic / Liburnija.net
Vezane vijesti:
FOTO: Završeni drugi Dani antifašizma @ Opatija
FOTO: Potpisana Opatijska deklaracija @ Opatija
FOTO: Drugi dani antifašizma @ Opatija
Najavljeni 2. Dani antifašizma @ Opatija
FOTO: …povodom Dana sjećanja na Holokaust
Post festum razmišljanja jednog logoraša
___________________________________________________________________________________________
Liburnija.net; Vaše online novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!