Gojko Mrčela trener vratara HNK Rijeka: ‘Kada sam dobio poziv Rijeke, nisam dvojio’

– U mom trenerskom radu ovo je veliki izazov i motiv. Izabrao sam kvalitetu, radim u pravom klubu s pravim trenerom. Prvi dojmovi su takvi da sam jednostavno oduševljen, od organizacije kluba, načinom treniranja…, dodao je Mrčela.

Rijeka – Gojko Mrčela novi je trener vratara HNK Rijeka naslijedivši Mladena Žganjera koji je karijeru nastavio u Iranu. Mrčela je dugi niz godina branio u HNL-u u redovima Šibenika, Istre 1961 i Cibalije skupivši 158 utakmica. Proteklih godinu dana Mrčela je radio u Kini u klubu Zhenjiang Huasa.

– Kada sam dobio poziv Rijeke, nisam dvojio. Znam da je Rijeka trenutno naš najbolji klub. Iako sam u Kini imao važeći ugovor, dogovorio sam raskid i prihvatio ponudu Rijeke, ustvrdio je Gojko Mrčela koji već nekoliko dana radi s prvom ekipom.

– U mom trenerskom radu ovo je veliki izazov i motiv. Izabrao sam kvalitetu, radim u pravom klubu s pravim trenerom. Prvi dojmovi su takvi da sam jednostavno oduševljen, od organizacije kluba, načinom treniranja…, dodao je Mrčela.

– Vratari su fenomenalni, već ih poznajem od prije. Andrej Prskalo i Simon Sluga već dugi niz godina brane u Prvoj HNL, a David je bio vratar u Šibeniku tako da sam i njega pratio. Ivor Pandur bio je dio reprezentacije s kojom sam i radio budući da sam radio s vratarima u U-17 i U-19 reprezentaciji, ustvrdio je Mrčela koji je u nekoliko nastupa u igračkoj karijeri gostovao na Kantridi.

I to u utakmicama u kojima je za Rijeku branio Mladen Žganjer kojega je naslijedio na klupi Rijeke.

– Mladen i ja smo među vjerojatno vodećim kada je u pitanju broju nastupa vratara u HNL-u. S Rijekom sam se susreo puno puta u karijeri, u dresu Šibenika, Istre 1961 i Cibalije. Tada se igralo na Kantridi, bilo je puno zanimljivih utakmica, ustvrdio je Mrčela koji je upravo u Šibeniku, nakon završetka igračke karijere, počeo svoj trenerski put.

– Nakon igračke karijere počeo sam raditi u Šibeniku. Kao što je poznato, klub je zbog financijskih problema ispao u niži rang. Karijeru sam nastavio u Hrvatskom dragovoljcu s kojim sam u dva navrata bio u Prvoj ligi. Prihvatio sam tada i poziv Ferde Milina, bio sam dio stručnog stožera U-19 reprezentacije, ali bio sam i na akcijama U-17 izabrane vrste. Radio sam i u Lučkom, a proteklih godinu dana proveo sam u Kini, rekao je Mrčela.

– Rijeka je klub koja se bori za vrh i očekujem da stalno budemo u borbi za trofeje, zaključio je Gojko Mrčela.

I. M. / HNK Rijeka / PodUčkun.net
Foto: HNK Rijeka

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net