Golijada ‘bijelih’ na gostovanju u Zaprešiću – Nogometaši Rijeke pregazili Inter sa četiri komada u domaćoj mreži

Večeras na gostovanju u Zaprešiću imali smo prilike vidjeti sasvim drugačiju momčad od one kojoj je Dinamo nanio sramotan poraz na Rujevici. Ne toliko u imenima koliko – mentalno, odnosno u pristupu utakmici i zalaganju na terenu.

Zaprešić – Reprezentativna pauza i „čišćenje svlačionice“, čini se, učinili su „čuda“ za ekipu HNK Rijeke, jer večeras na gostovanju u Zaprešiću imali smo prilike vidjeti sasvim drugačiju momčad od one kojoj je Dinamo nanio sramotan poraz na Rujevici. Ne toliko u imenima koliko – mentalno, odnosno u pristupu utakmici i zalaganju na terenu. A pokazuje to i rezultat – četiri lopte u mreži Intera i pobjeda kojom je prekinuto duga negativna serija „bijelih“.

Dvoboj Rijeke i Intera bio je riješen već u prvih pola sata utakmice. Već u sedmoj minuti na semaforu je zasvijetlilo ime Franka Andrijaševića. Župarić je dugom loptom pronašao Andrijaševića koji ju je smirio i matirao vratara Intera za vodstvo od 0:1.

U sljedećih petnaestak minuta imali su Riječani još brojne prilike matirati domaćeg vratara Freliha, koji se osobito iskazao u 17. minuti. Murić je pobjegao po desnoj strani i ušao u kazneni prostor. Nogometaš Rijeke gađao je suprotni kut i vratar Frelih odličnom reakcijom sačuvao je mrežu.

No, koliko god se Frelih trudio sačuvati minimalni rezultatski minus, brana se otvorila u 23. minuti. Andrijašević je odnio loptu na sredini terena i izbacio Antonija Čolaka koji se sjurio sam prema golu Intera lobom matiravši vratara Freliha za 0:2.

Svega četiri minute kasnije isti je strijelac već povisio na 0:3. Capan je iščeprkao loptu pred kaznenim prostorom Intera. Halilović je odlično proigrao Murića koji je, umjesto udarca, nesebično proigrao Čolaka za njegov drugi gol na utakmici.

Četvrti pogodak zabio je iskusni Gorgon. Lijepa akcija po desnoj strani u 32. minuti dovela je do povećanja riječkog vodstva: Tomečak je ubacio, a Gorgon pospremio loptu pod prečku za 0:4.

U drugom dijelu Rijeka je ponešto „smanjila gas“, dopustivši domaćinima da se „pojave“ na terenu, ali ipak bez prijetnji za „bijelu mrežu“ sve do same završnice, kada je Inter uspio postići počasni pogodak. U prvoj minuti sučeve nadoknade Soldo je potegnuo s ruba kaznenog prostora i zakucao loptu iza Prskala za konačnih 1:4.

error: Content is protected !!