Gospodin Glas pjeva za Vas: Najavljen veliki solo koncert Jaquesa Houdeka na Ljetnoj @ Opatija

jacq_rajna_najava

Jacques je posebno za ovu priliku okupio deseteročlani ”Maestro” orkestar pod ravnanjem Antuna Stašića koji će njegovim poznatim pop klasicima ali i stranim hitovima dati dodatnu dimenziju.

Opatija – Velikim koncertom Jacquesa Houdeka, pod nazivom ”Gospodin Glas pjeva za Vas” 12. kolovoza na Ljetnoj pozornici, Festival Opatija okrunit će glazbeni dio programa Ljeta na Ljetnoj 2016., a na jučerašnjoj press konferenciji ”Gospodin Glas” u društvu ravnateljice Festivala Rajne Miloš predstavio je prateći orkestar, kao i jednu od dvije posebne gošće.

– Već dugo moja je želja da Jacques održi jedan veliki solo koncert na Ljetnoj pozornici i neizmjerno sam sretna što će se to sada dogoditi. Odavno smatram da je on jedan od naših najboljih vokala, ali kako sam ga radeći s njime za prošlogodišnji RetrOpatijski festival imala prilike i bolje upoznati, shvatila sam da je i puno više od toga, jedna dobra i kompletna osoba, kazala je Rajna Miloš.

S obzirom da u svojoj dugogodišnjoj karijeri nikada nije nastupao na opatijskoj Ljetnoj pozornici, Jacques je priznao da mu ovaj koncert istodobno predstavlja veliki izazov i uzbuđenje.

rajna_milos_jacques_houdek_2016_ljetna_pozornica_opatija_2016

– Od 2000. godine, kada sam ”ozbiljno” krenuo u glazbenu karijeru, nekoliko puta sam napunio Lisinski, no Ljetna pozornica ipak je jedna sasvim drugačija i posebna priča. Zato ovom koncertu pristupam kao velikom izazovu, to nipošto nije ”samo jedna gaža”, i potrudit ću se da i publika doživi jednu posebnu večer, kazao je Jacques koji je posebno za ovu priliku okupio deseteročlani ”Maestro” orkestar pod ravnanjem Antuna Stašića koji će njegovim poznatim pop klasicima ali i stranim hitovima dati dodatnu dimenziju.

– Stašić je virtuoz na violini, fantastičan glazbenik i veselim se suradnji s njime. Tim više što se znamo još iz osnovne glazbene škole, i tada nismo ni sanjali da ćemo se naći ponovo u jednoj ovakvoj prilici. On onako ”sitan i dinamitan” imao je nadimak Mrvica, a mene su zvali Krafnica, našalio se Jaques, dodavši da će se na koncertu uz njegove hitove, ali i neke druge drage pjesme, moći čuti i poznati domaći i strani klasici. Na pozornici će mu se pridružiti i dvije gošće, od kojih će jedna još neko vrijeme ostati ”tajna”.

– Veseli me da će mi se na koncertu pridružiti Vanna, koja me toliko voli da će doći skroz sa Brača, sa zasluženog obiteljskog odmora, samo da bi nastupila u Opatiji i zapjevala sa mnom. Vjerujem da će to rezultirati s nekoliko nezaboravnih dueta, ali i nekoliko pjesama u kojima će Vanna sama imati pozornicu, zaključio je Jaques.

Koncert ”Gospodin Glas pjeva za Vas ” održat će se 12. kolovoza u 21 sat, a ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mjestima Festivala Opatija po cijenama od 80 i 100 kuna.  

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!