Gostovala ekipa televizije Mediaset Retequattro: Hrvatski recepti u gledanim minutama talijanske televizije @ Kastav

tz_kvarnera_irena_pesic_zivadinov_rete4_kastav

Snimljene materijale emitirat će kroz ukupno šest emisija posvećenih Hrvatskoj, od čega će se u tri emisije promovirati Kvarner s raznovrsnom ponudom kulturne, prirodne i povijesne baštine, umjetnosti, aktivnog, zdravstvenog turizma i gastronomski specijaliteti, dok će u druge tri emisije biti predstavljena Istra.

Kastav – Tradicionalna kuhinja i gastronomsko naslijeđe kastavskog, ali i šireg kvarnerskog područja, dobit će svoje mjesto u udarnim televizijskim minutama, zahvaljujući kulinarskoj emisiji ”Riccette all’italiana- Recepti talijanske kuhinje” čiji su voditelji Davide Mengacci i Michela Coppa proteklog vikenda boravili u Kastvu s ekipom grupe Mediaset – canale Rete4.

Radi se o emisiji koja istražuje i prikazuje recepte talijanske kuhinje, te destinacije i ostale zanimljivosti Italije, a jednom godišnje predstavlja gastronomiju i turističku ponudu svojih susjeda, zbog čega su upravo na Kvarneru njeni autori snimali su specijal svoje emisije nazvan ”Ricette all’Italiana” – Ricette Croate (Hrvatski recepti)”.

Snimljene materijale emitirat će kroz ukupno šest emisija posvećenih Hrvatskoj, od čega će se u tri emisije promovirati Kvarner s raznovrsnom ponudom kulturne, prirodne i povijesne baštine, umjetnosti, aktivnog, zdravstvenog turizma i gastronomski specijaliteti, dok će u druge tri emisije biti predstavljena Istra.

tz_kvarnera_cooking_show_rete4_kastav

Ova emisija emitira se od ponedjeljka do subote u vremenu od 10.50 do 11.30 sati na programu Mediaset Retequattro. Emisiju se može pratiti i na međunarodnom nivou preko portala www.video.mediaset.it odnosno sekcije ”Ricette all’Italiana”. Prva emisija o Kvarenru emitirana je u ponedjeljak, druga je na rasporedu danas, u srijedu, dok će treća emisija biti emitirana u petak. Reprize se očekuju krajem ljetne sezone. Emisiju u trajanju od 30 do 40 minuta dnevno prati preko 250.000 gledatelja u prosječnoj dobnoj skupini od 35 do 65 godina te će s obzirom na doseg gledateljstva, zasigurno imati značajan promocijski učinak.

Snimanje recepata i cooking show odrađen je u Kastvu, što je izazvalo i veliki interes ne samo domaćeg stanovništva i publike, nego i stranih gostiju koji su se boravili u Kastvu. U restoranu Kukuriku pripreljena su tri recepta kao prezentacija tradicionalne kuhinje, uz namirnice kao što su kvarnerski škampi, janjetina te morski plodovi na brodet, a u Vikotovoj bačvariji, uz potporu članova Udruge prijatela ruž, grozja i vina Belica, prezentiran je detalj izrade bačava i promovirano autohtono kastavsko vino Belica. U Mićemu zavičajnom muzeju Idičina peknjica, predsjednica Udruge Grad kulture Božica Zupičić, prezentirala je pečenje kruha na tradicionalan način u najstarijoj sačuvanoj krušnoj peći na drva u Kastvu. Članice ženske klape Kastav potencijalne su goste Grada na brege povele u kulturnu priču, prepunu događanja kroz cijelu godinu, a kroz snimljene priloge predstavljena je i Opatija, Rijeka, otok Krk – Vrbnik, Nacionalni park Risnjak te Fužine.

– Nadamo se da je ovo samo početak jedne uspješne i dugogodišnje suradnje sa talijanskom televizijom i nama vrlo važnim emitivnim tržištem i da ćemo imati mogućnosti u daljnjim promotivnim aktivnostima prikazati sve ljepote i raznolikosti koje nudi regija Kvarner te da ćemo postojeći pozitivan trend talijanskog tržišta ne samo zadržati nego i značajno povećati, izjavila je Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice Kvarnera, koja je bila organizator boravka talijanskih novinara na Liburniji.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!