Gostovanje na kružnoj stazi Brno u Češkoj – Odlučujuće utrke prvenstva

Gostovanje na kružnoj stazi Brno u Češkoj – Odlučujuće utrke prvenstva

LOVRO BADURINA (KK Rijeka) snimio M.Krpan

Na dvije posljednje utrke odlučuju se ovogodišnji prvaci Hrvatske, nastupom 27 domaćih automobilista

Zagreb – Nastupom i gostovanjem u Mađarskoj, na slavnoj F1 stazi Hungaroring, hrvatski automobilisti, sudionici utrka na kružnim stazama, prvi su, sredinom travnja, otvorili ovogodišnju sezonu automobilističkog Prvenstva Republike Hrvatske, pa će tako, nakon još dva natjecanja na domaćem terenu Automotodroma Grobnik i nedavnog gostovanja u Slovačkoj (Slovakiaring), ovog vikenda zaključiti sezonu na još jednoj vrhunskoj europskoj stazi Automotodroma Brno u Češkoj.

Međunarodna utrka u sustavu FIA CEZ Prvenstva Srednjeeuropske zone i niz prestižnih kup natjecanja, punim imenom „Masaryk Racing days – Podzimni Cena“, bit će odlučujuća sa dvije bodovne utrke ne samo hrvatskim vozačima, već i sudionicima nekoliko nacionalnih prvenstava koja su se ustalila ove sezone na manifestacijama što okupljaju prosječno 150 automobilista iz desetak zemalja. Hrvatskih automobilista, put Čečke uputilo se 27, iz deset klubova, a završne utrke u većini će grupa i klasa hrvatskog prvenstva odlučivati o prvacima, odnosno izuzetno zanimljivim ogledima i za treća mjesta u pojedinoj konkurenciji.

MARO FRANIĆ (AK Dubrovnik Racing) snimio M.Krpan

U grupi 1 automobila do 1400 ccm, poslije šest pobjeda u sedam nastupa, na čelno je mjesto izbio Sandro Babić (Škoda Fabia 1.4 16V), s tek dva boda prednosti ispred klupskog kolege Nina Jeličića (VW Polo 1.4 16V) iz gospićkog Autokluba „Saint Christopher Racing team“. Za treće je mjesto sigurniji Robert Antunović (AK Trogir), ali šanse ima i Hrvoje Vukoje (AK Ina Delta Zagreb).

U grupi 2 do 1600 ccm, poslije nastupa i dvije pobjede u Slovačkoj vodeću je poziciju preuzeo prošlogodišnji državni prvak Krčanin Lovro Badurina (Karting klub Rijeka) koji je, propustivši otvorenje sezone u Mađarskoj, na preostalim nastupima „zapeo“ svom snagom svog „Peugeota 106“, sakupio pet pobjeda i sada uoči posljednjih ogleda ima prednost znakovitih 39 bodova ispred Slovenca Grege Šimunoviča,koji u Suzuki Swiftu, brani boje „Saint Christopher Racing teama“. Ništa manje interesantan neće biti niti dvoboj Dragana Velaševića (AK Ragusa Racing) i Tomislava Jaklina (AK DS Racing Prelog) za treće mjesto, obzirom da su sada tek na jedan bod razlike. Iako vrijedi čekati posljednji prolaz ciljnom linijom, najveće izglede za sigurnost u novi naslov državnog prvaka ima stasiti Dubrovčanin Maro Franić (AK Dubrovnik Racing), koji je vozeći VW Golf V, pripreman u radionici znanog ogulinskog tunera Milana Brozinića, sakupio prestižnih 225 bodova,upisavši čak sedam pobjeda do sada u Grupi 3 automobila do 2000 ccm. Do drugog se mjesta probio Nikolas Feher (AK Buzet Autosport), ali uz zaostatak za vodećim od 46 bodova, dok je treći sa još 16 bodova manje Buzećanin Valter Nežić (AK Buzet Autosport).

Bodovno najgušće je u grupi 4 automobila preko 2000 ccm. U samo četiri posljednja nastupa i četiri pobjede Osiječanin Zoran Kotromanović, vozač AK Dubrovnik Racing, sakupio je prednodnost za trenutnu lidersku poziciju, koju bi još s dvije vrhunske vožnje prestižnim Seat Leonom Competition, mogao lako do novog naslova državnog prvaka.Za pobjedničko postolje još su u borbi Ivan Sentić (Ragusa Racing), Veljko Bubičić (Dubrovnik Racing) i Josip Juriša (AK Slavonija Osijek). Za ekipni naslov bore se višestruki prvak AK Dubrovnik Racing i novajlija u oktanskim vodama gospićki Autoklub „Saint Christopher Racing team“.Trenutna prednost „Gospara“ je 31 bod, dok su gotovo sigurni treći vozači još jednog kluba s krajnjeg hrvatskog juga AK Ragusa Racing iz Mokošice.

Petak je dan kvalifikacijskih treninga, dok se u subotu 4.rujna i nedjelju 5.rujna gotovo cjelodnevno voze utrke raznih konkurencija, među kojima će se naći i hrvatski automobilisti, a domaći ljubitelji brzina sve mogu pratiti zahvaljujući direktnim prijenosima Kreator TV.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net