Gotovi radovi na sezonskom privezištu @ Volosko

Uređeno je 36 nautičko-turističkih vezova, i to 24 za brodice dužine 6 do 8 m, te 12 za one od 10 do 14 metara. Cijena za ovu sezonu iznosit će 200 kuna po metru dužine.

Opatija – Predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Opatija-Lovran-Mošćenička Draga O’Brien Schlaunich i ravnatelj Lučke uprave Zdravko Debelić predstavili su danas novouređene vezove u Luci Volosko.

O'Brien Schlaunich i Zdravko Debelić

– U uređenje je uloženo 290 tisuća kuna sredstava Lučke uprave, Županije i Grada Opatije, a luka Volosko je tek prvi dio programa uređenja luka, Ičići su pri kraju, a slijede još Opatija i Ika, kazao je O’Brien Schlaunich.

Uz šetnicu je uređeno i 20 vezova za domicilno stanovništvo koji će dobiti stalne ugovore. Od prijašnjeg koncesionara preuzeto je deset vezova u Lučici za brodice dužine 10 do 12 metara, a cijena će iznositi 10 tisuća kuna po sezoni.

– Uredili smo 36 nautičko-turističkih vezova, i to 24 za brodice dužine 6 do 8 m, te 12 za one od 10 do 14 metara. Cijena za ovu sezonu iznosit će 200 kuna po metru dužine. Već smo dobili dvostruko više zahtjeva no što imamo vezova, tako da popunjenost nije upitna, istaknuo je Zdravko Debelić.

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!