Grad bi trebao biti servis svim građanima…

ika_radovi…svjedoci smo gorućih problema u našem gradu, a vezano uz rokove izvođenja radova na području grada…
…za aktualnu koaliciju koja je na vlasti, svi građani bi trebali biti jednaki, bez obzira dal su njihovi članovi ili ne…

Ika – Nezavisni gradski vijećnik Nikica Pažin, održao je tiskovnu konferenciju na gradilištu u centru Ike. Na tiskovnoj konferenciji posebno se je osvrnuo na uvjete, u kojima, u ovo recesijsko vrijeme gospodarski sektor otežano posluje.
– Osnovna gospodarska grana našeg gospodarstva je turizam. Pa čak i u osnovnoj postavci, tj dolaskom gostiju u hotel. Svjedoci smo gorućih problema u našem gradu, a vezano uz rokove izvođenja radova na području grada. Gradska vlast je donijela Odluku o zabrani radova u turističkoj sezoni, a onda sama krši tu Odluku. Popravljanje ceste i izvođenje radova na autobusnom ugibalištu Ičići, kolone nervoznih gostiju i građana od Lovrana do Ičića, asfaltiranje Poljanske ceste, rekonstrukcija lučice u Ičićima, gradnja crpne stanice u Iki, Carmen Silva, i sve to sada, u srcu sezone – presudne sezone za gospodarsku budućnost naših građana. No, Gradonačelnik Dujmić ima uvijek ispriku. “Nije naša ingerencija, što ja tu mogu, nemam novaca, itd, itd”. No, situacija nije za prihvaćati bilo kakve isprike, kazao je Pažin.

Nikica Pažin

Nikica Pažin


Obzirom, na višemjesečno gradilište u centru Ike, te na nervozu i nezadovoljstvo građana Pažin je dodao slijedeće.
– Na poziv građana Ike došao sam na lice mjesta i uvjerio se da se radovi, na gradnji ove crpne stanice (taložnice) na samoj plaži, još uvijek izvode. Samo gradilište nije zaštićeno, da se barem spriječi dizanje prašine i padanje po stolovima na terasi, a gosti iz restorana u hotelu Ika negoduju s pravom, pa čak prijete svojim odlaskom. Sam vlasnik hotela, kad je vlasnik tražio da se stavi zaštita za prašinu, dobio je slijedeći odgovor od Komunalca – “tužite nas ako vam smeta”. Komunalac koji se financira iz gradskog proračuna, kojeg pune upravo gospodarstvenici i građani ovog grada, dopuštaju su neviđenu bahatoću, koja je nažalost refleksija ponašanja aktualne koalicije koja vlada ovim gradom, dodao je Pažin.
O odnosu vlasti prema svojim građanima istaknuo je slijedeće.
– Za gradonačelnika i aktualnu koaliciju, svi građani bi trebali biti jednaki, bez obzira dal su njihovi članovi ili ne. A oni bi trebali biti na ‘servis’ svima nama. No, za sada ostaje sve na praznim obećanjima, a ova tiskovna konferencija nije sazvana da bi kritizirali bez razloga, već da ukažemo na nepopravljive propuste gradske vlasti i njenu ne brigu za gospodarstvo grada Opatije. Od turizma bi trebali živjeti i turizmu se posvetiti. Sve svoje resurse treba se staviti na raspolaganje turizmu. Od izvođenja radova, osiguranja parkirnih mjesta kod hotela za goste, promociji naše destinacije, organiziranju manifestacija, do odluka o radnom vremenu. I trebali bi posebno obratiti pozornost na gospodarstvo – obzirom da ono zapošljava. Ovo nabrojano je samo djelić mozaika, koji možemo sami napraviti za naše bolje sutra. Bez da spomenem, razvoj destinacije, destinacijski managment, master planu razvoja Grada, jer za ovo posljednje svi gospodarski subjekti moraju učestvovati zajedno sa Gradom. A Opatiji, nažalost, nema razvoja dok ne “stavimo glave skupa” i osiguramo boljitak svima nama. Ovako nam ostaje da strepimo i nadamo se boljem sutra, iako sam uvjeren da nam to bolje sutra ova gradska vlast neće osigurati, rezimirao je Pažin.
Nikola Cvjetović / Liburnija.net