Grad Kastav je prije korona krize po zaposlenosti bio među najboljima u državi

Prema tim podacima u postotku su vodeći po zapošljavanju bile Kutjevo, Otok, Ilok, Kastav, Vrgorac, Lepoglava, Pakrac, Hrvatska Kostajnica, Imotski i Pregrada

Kastav – Grad Kastav je zauzeo visoko četvrto mjestu po zapošljavanju prema podacima Državnog zavoda za statistiku koji je neki dan izašao s konačnim podacima o zaposlenosti za ožujak 2019. godine.

Prema tim podacima u postotku su vodeći po zapošljavanju bile Kutjevo, Otok, Ilok, Kastav, Vrgorac, Lepoglava, Pakrac, Hrvatska Kostajnica, Imotski i Pregrada.

– Ovi podaci zaista vesele jer pokazuju da smo na dobrom putu s privlačenjem novih ulaganja. Između ovih rezultata i realnog trenutka je izbila pandemija koronavirusa, no Grad Kastav nastavio je s poticajima poduzetnicima i brzo reagirao s olakšicama u najtežim trenucima „lockdowna“ kako bi se umanjile negativne posljedice korona krize. Zahvaljujući novim investicijama, poput početka rada novog trgovačkog centra Plodine u Kastvu gdje je otvoreno 45 novih radnih mjesta, i gradnje četiri nove hale u Radnoj zoni Žegoti, i dalje očekujemo ovako dobre statističke pokazatelje unatoč krizi, kazao je gradonačelnik Kastva, Matej Mostarac.

error: Content is protected !!