Grad Kastav raspisao međunarodni tender

kastav_radovi_sm…Grad Kastav raspisao je međunarodni tender za izgradnju Kanalizacijskog sustava otpadnih voda…
…ponude na tenderu zaprimaju se do 5. ožujka, a javno otvaranje ponuda zakazano je 12. ožujka u kastavskoj Gradskoj upravi…

Kastav – Grad Kastav raspisao je međunarodni tender za izgradnju Kanalizacijskog sustava otpadnih voda, odnosno sanitarnog kolektora Belići – Kastav s ograncima, za što je Gradskoj upravi odobreno bespovratnih gotovo milijun eura iz europskog IPARD programa.
IPARD program sastavni je dio Instrumenta za pretpristupnu pomoć Europske unije, IPA, komponente V, Ruralni razvoj. Sredstva namijenjena provedbi IPARD programa namjenska su i bespovratna, a osigurana su proračunom EU i Republike Hrvatske, dok ukupna vrijednost projekta izgradnje sanitarnog kolektora Belići – Kastav s ograncima iznosi nešto više od 10,2 milijuna kuna s PDV-om. Cjelokupni iznos biti će zato pokriven kreditnim sredstvima te će po završetku radova Gradu Kastvu biti uplaćen predviđen iznos iz IPARD programa, prenosi Novi list.
Kolektor dužine 3.751 metar vodi od kastavskog groblja Istarskom cestom do križanja Belići i onda državnom cestom preko Rubeša do spoja s postojećim kolektorom kod odvojka ceste za Orbane. Uz glavni kolektor projekt uključuje i izgradnju pripadajućih ogranaka pa će tako biti stvoreni preduvjeti za spoj značajnog broja objekata u zoni na kanalizaciju.
Ponude na tenderu zaprimaju se do 5. ožujka, a javno otvaranje ponuda zakazano je 12. ožujka u kastavskoj Gradskoj upravi. Međunarodni tender raspisan je po pravilima EU, koji su regilirani dokumentom PRAG (Practical Guide to Contract procedures for Eu external actions). To znači kako će po predaji dokumentacije od ponuditelja i otvaranju dokumentacije, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izvršiti kontrolu na terenu, te Gradu Kastvu izdati Pismo odobrenja ili zahtjev za potrebna obrazloženja, ispravke i nadopune.
Paralelno s međunarodnim tenderom za izgradnju kolektora Belići – Kastav, Grad Kastav raspisao je i javni natječaj za nabavu dugoročnog kredita za financiranje ovog projekta. Radi se o dugoročnom kunskom kreditu bez valutne klauzule, u ukupnom iznosu od 10.499.129 kuna, s počekom od šest mjeseci koji će biti povlačen sukcesivno, unutar razdoblja od 13 mjeseci, ovisno o fazama izgradnje kolektora sanitarne kanalizacije s ograncima.
Ivan Mellor / Novi list / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net