Grad Opatija i Poliklinika Dental osigurali preventivne zdravstvene preglede za građane starije od 40 godina

Građani mogu izabrati jedan ultrazvučni pregled: abdomena, dojke, štitnjače ili prostate

Opatija – I ove godine, u suradnji s Poliklinikom Dental, Grad Opatija nastavlja s projektom preventivnih zdravstvenih pregleda za građane Opatije starije od 40 godina. Za ovu namjenu Proračunom je osigurano 50 tisuća kuna, što je dostatno za 500 građana. Grad plaća 100 kn po pregledu, krajnji korisnik 30 kn po obavljenom pregledu, a ostatak je na teret Poliklinike Dental. Preventivni se zdravstveni pregledi za građane Opatije organiziraju od 2015. godine, kazao je gradonačelnik Ivo Dujmić prilikom potpisivanja ugovora o suradnji s Poliklinikom Dental.

– Građani mogu izabrati jedan ultrazvučni pregled: abdomena, dojke, štitnjače ili prostate. Prošle se godine pregledima odazvalo 452 građana, od kojih je njih 13,8 posto upućeno na daljnju specijalističku obradu, rekao je ravnatelj Poliklinike Dental Paolo Petretić, istaknuvši važnost redovitih pregleda jer se oboljenja otkrivena pravovremeno mogu u visokom postotku uspješno izliječiti.

– Pozivamo naše građane da iskoriste mogućnost te da uz minimalne troškove, a bez čekanja, obave preventivni pregled. Počevši od 17. veljače valja ispuniti obrazac zahtjeva, dostupan u pisarnici Grada ili na mrežnim stranicama Grada Opatije, predati ga u pisarnicu ili poslati mailom, a stručne službe će u najkraćem mogućem roku zahtjev obraditi, naglasila je voditeljica Odjela za društvene djelatnosti Grada Opatije Zlata Torbarina.

Podsjećamo i da se opatijskim Gradskim proračunom osiguravaju značajna sredstva za nadstandard u zdravstvu: za preventivna cijepljenja protiv varičele, rota virusa, besplatnu prehranu dojenčadi, po preporuci liječnika pedijatra, sufinanciranje Pedijatrijske ambulante u Lovranu za opatijsku djecu, korektivnu gimnastiku za učenike osnovne škole, turističku ambulantu, sistematske preglede za sportaše i mobilni palijativni tim.

error: Content is protected !!