Grad Opatija o LRH

dujmicOpatija – Na današnjoj press konferenciji gradonačelnik Ivo Dujmić iznio je mišljenje gradskih vlasti o aktualnoj situaciji oko Liburnia Riviera Hotlela i njihovom preuzimanju od strane Darka Ostoje. Objasnio je kako se Grad ne može miješati u dogovore države i SN Holdinga, ali i dodao kako je za Grad prihvatljiviji privatni većinski vlasnik od države.
– Tko će biti većinski vlasnik, o tome odlučuje država, ali smatram da je poželjno da privatni kapital uđe u LRH. U svakom slučaju, bez obzira na rasplet situacije, Grad neće prodavati svoje dionice bez obzira tko bio vlasnik većinskog paketa, rekao je Dujmić.
Dao je i kronologiju dosadašnjih događanja oko pitanja gradskog vlasništva nad dionicama LRH, koja započinje još 1992. godine. Grad je prenio svoje objekte na LRH, a ta tvrtka nikad nije omogućila Opatiji kontrolni paket dionica. Zbog toga Grad podiže tužbu koja nije riješena sve do 2007. godine, kad je država ”uzela” vlasništvo nad LRH Darku Ostoji i predala 25 posto i jednu dionicu u opatijske ruke.
– To je bio samo fiktivan dogovor, jer mi danas od tih dionica nemamo nikakve koristi. Zbog odluke Hanfe o tome da moramo osigurati sredstva za obvezujuću ponudu za sve dionice LRH, prijeti nam bankrot, jer radi se o iznosu od 1,36 milijardi kuna. A izgubili smo pravo da odlučujemo na Skupštini, i to u trenutku odabira partnera u privatizaciji, zaključio je Dujmić.
Nikola Cvjetović