Grad Opatija ponovo pokušava prodati nekretninu u Iki – Za zgradu u kojoj se nalazi 2MD traže 10,9 milijuna kuna

Natječaj za prodaju nedavno je i raspisan, ali njegov rezultat je upitan s obzirom da na prethodnom natječaju zgrada s dvorištem ukupne površine oko 3.100 kvadratnih metara nije polučila nikakav interes kupaca.

Opatija – Rupa u budžetu nikako da se „pokrpa“ – zbog slabog punjenja opatijske gradske kase gradonačelnik Ivo Dujmić donio je sredinom ljeta odluku o privremenoj obustavi izvršenja proračuna, zaustavivši isplate prema političkim strankama, udrugama, sportskim klubovima i mjesnim odborima, a minus se sada pokušava zatvoriti novom prodajom imovine.

Na svojoj posljednjoj sjednici, 30. srpnja, Gradsko vijeće nije odobrilo prodaju stare zgrade dječjeg vrtića, ali je zato omogućilo da se na tržište ponovo stavi vrijedna nekretnina u Iki, ona u kojoj je trenutačno smješten salon namještaja 2MD. Natječaj za prodaju nedavno je i raspisan, ali njegov rezultat je upitan s obzirom da na prethodnom natječaju zgrada s dvorištem ukupne površine oko 3.100 kvadratnih metara nije polučila nikakav interes kupaca.

Procjena vrijednosti nekretnine izrađena je u rujnu 2018. te prema njoj tržišna vrijednost nekretnine iznosi 9.050.000,00 kn. Nekretnina se prodaje po početnoj cijeni uvećanoj za 20 posto, što ukupno iznosi 10.860.000,00 kn.

Prema UPU naselja Ika-Oprić čestica se nalazi u zoni M2, mješovita namjena pretežno poslovna, osim stanovanja. Na lokaciji se tako može smjestiti široki spektar poslovnih sadržaja (ugostiteljsko-turističke, zabavne, sportske, rekreacijske, trgovačke, uslužne, društvene i druge namjene).

Rok za podnošenje ponuda je 7. listopada, a detalji natječaja su dostupni na stranicama Grada Opatije.

 

error: Content is protected !!