Grad razočaran odlaskom HRF-a

hrfOpatija – Grad Opatija izdao je javno priopćenje kao komentar na novinarsku konferenciju direktora Hrtvatskog radijskog festivala Juraja Hrvačića na kojoj je jučer obznanjeno ukidanje ove glazbene manifestacije, barem za ovu godinu.
– Organizatori HRF-a su o financijskoj nemogućnosti organiziranja Festivala u 2010. godini prethodnog vikenda obavijestili opatijskoga gradonačelnika, na sastanku održanom u Opatiji. Žalimo što ove godine HRF neće biti održan, što je još jedan od pokazatelja ozbiljne gospodarske situacije u kojoj se nalazimo, poručili su iz Grada.
Osvrnuli su se i na planirana ulaganja Grada i hotelijerskih kuća kako bi se manifestacija održala na životu i u Opatiji, a koja su iznosila 200 tisuća kuna ”gotovine” i velik broj polupansionskih smještaja.
– Kao što je javnosti poznato, iznimnim angažmanom Grada Opatije i opatijskih hotelijera ostvarene su pretpostavke za ugovaranje održavanja ovogodišnjeg HRF-a u Opatiji. I organizatori HRF-a su tijekom priprema za potpisivanje ugovora o ovogodišnjem Festivalu isticali kooperativnost i partnerstvo opatijske strane, stoji u priopćenju Grada.
Izjava završava osvrtom na recesiju, ali i optimističnim tonovima.
– Sklapanje i realizaciju ugovora omele su, nažalost, okolnosti izvan utjecaja Grada i opatijskog turizma. Čim financijska situacija na strani organizatora dozvoli reaktiviranje HRF-a, Grad Opatija ponovno će učiniti sve potrebno da Festival bude uspješno održan u Opatiji.
Grad ujedno zahvaljuje opatijskim turističkim subjektima na angažmanu uloženom u pripremama za sklapanje ugovora, kao i organizatorima HRF-a na dobroj i iskrenoj suradnji. Sigurni smo da će trud koji su svi spomenuti uložili ove godine biti odlična podloga za organizaciju idućeg Festivala. Kada HRF ponovno krene, ne sumnjamo da će to biti upravo u Opatiji, kazali su iz Grada.
Davor Žic

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net