Građani opet hrle u otkup zlata Auro Domusa, najveća isplata – milijun kuna @ Opatija, Matulji, Lovran, Kastav

lom_zlato_auro_domus_2016_01

Viša cijena zlata pojačala je i interes građana za otkupom plemenitih metala, što je rezultiralo i rekordnom isplatom u lipnju – iznosla je čak milijun kuna! Auro Domus na području Opatije ima čak četiri, u Matuljima dvije, a u Lovranu i Viškovu po jednu poslovnicu za otkup i prodaju zlata te mjenjačke usluge!

Opatija, Matulji, Lovran, Kastav – Trend rasta cijena zlata, koji postoji od početka ove godine, ali je dodatno ojačao u lipnju, ponovo je značajno pojačao interes građana za otkupom lomljenog zlata. Auro Domus, najveći hrvatski lanac otkupa zlata tako je u prošlom mjesecu u odnosu na mjesec ranije povećao količinu otkupljenog zlata za 20 posto, ali porastao je i prosječan iznos isplaćen klijentima. U tom mjesecu zabilježena je i rekordna isplata ove godine – klijent je prodao zlato vrijedno više od milijun kuna! Radilo se o više od četiri kilograma 24-karatnog zlata.

Tijekom 2016. godine prosječan iznos koji je isplaćen klijentima Auro Domusa u otkupu zlata iznosio je oko 1.000 kuna, no u lipnju je taj iznos značajno povećan zbog rasta cijena zlata na svjetskim burzama. Tako je u proteklom mjesecu prosječna isplata po transakciji iznosila 1.260 kuna, odnosno 25 posto više nego u ranijim mjesecima!

– Situacija koju doživljavamo podsjeća nas na 2011. godinu, odnosno vrijeme snažnog rasta cijena zlata koje je svoj vrhunac doživjelo godinu dana kasnije. Zlato je podložno sezonskim oscilacijama, odnosno cijena ljeti često bude niža nego u prosjeku godine, no ove godine to se nije dogodilo, već je nakon referenduma o izlasku Britanije iz EU cijena značajno skočila te sada iznosi tridesetak posto više nego na početku godine, kazali su iz Auro Domusa.

Naglasili su kako očekuju nastavak sličnog trenda cijena.

– Ukoliko građani razmišljaju o prodaji lomljenog zlata, sada bi bio pravi trenutak da to učine, jer mogu očekivati i do 25 posto veće isplate. U odnosu na srpanj prošle godine, cijena zlata je dvadesetak posto veća, što utječe i na naše otkupne cijene, poručili su. Rast cijene zlata i interesa klijenata pratio je i rast broja poslovnica tvrtke Auro Domus koja je s oko 170 poslovnica početkom godine sada stigla nadomak brojke od 200 poslovnica. Najbližu poslovnicu možete pronaći na njihovim službenim stranicama.

Promo / PodUčkun.net

error: Content is protected !!