Građani pozvani na jutarnju kavu, nepozvani stižu i bageri? @ Lido

tantra_2014

Čini se da će se pozivu na kavu odazvati brojni građani, barem ako je suditi po ”atmosferi” koja je tijekom dana vladala na opatijskim ulicama, ali i na društvenim mrežema. Hoće li to utjecati na planove o rušenju, znat će se danasu 7 sati.

Opatija – Ivica Brko, uime vlasnika lounge bara Tantra, pozvao je opatijske građane na jutarnju kavu u ovaj objekt, u četvrtak, 10. travnja, u 7 sati. U isto vrijeme, naime, trebali bi stići i ”bageri”, odnosno ekipe Komunalca koji će prema nalogu Grada Opatije srušiti lokal na plaži Lido.

Brko smatra da za takav čin nema nikakve osnove, te da se time čini protuzakonito djelo.

– Sukladno članku 94. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama, inspekcijski nadzor na pomorskom dobru (što uključuje donošenje rješenja kojim se nalaže uklanjanje bilo kakvih objekata i izvršenje istog rješenja) mogu obavljati isključivo inspektori Ministarstva nadležnog za poslove pomorstva i inspektori lučke kapetanije. Dakle, komunalno redarstvo grada s tim u vezi nema nikakva ovlaštenja, čak i onda kada bi takvo ovlaštenje proizlazilo iz Odluke o komunalnom redarstvu/Odluke o komunalnom redu, kazao je Brko.

Prema njegovim riječima, trenutačno ne postoji koncesionar za ovu plažu u 2014. godini, budući da Primorsko-goranska županija nije potpisala Ugovor o koncesiji s niti jednom firmom. Naime, iako je na natječaju za dobivanje koncesije pobijedila tvrtka Zorana Maržića koji drži susjedni hotel Bevanda, ugovor o koncesiji još nije sklopljen, dok se ne ishode sve potrebne dozvole za izvođenje radova na uređenju plaže, a prema neslužbenim informacijama, ”zapelo” je s projektom koji odstupa od idejnog rješenja koje je kao model uređenja Lida predstavila opatijska gradska vlast prije nekoliko godina.

– Naš je stav da ćemo naravno ukoniti objekt o našem trošku kada bude potpisan Ugovor o koncesiji i plaža Lido dobije novog koncesionara. Stoga izražavamo žaljenje načinom na koji postupa Grad Opatija. Podsjećamo da se gradonačelnik Opatije javno izjasnio da ukoliko planirani koncesionar ne dobije koncesiju na plažu Lido, ove godine nema nikakvih sadržaja na Lidu. Smatramo to korakom unazad za opatijski turizam. Grad Opatija ruši postojeći Lounge Bar Tantra nakon 10 godina rada. Prepoznat i važan dio turističke ponude i time u trenutnoj gospodarskoj situaciji gasi 12 radnih mjesta. Pitanje za postaviti je – da li su realna i održiva idejna rješenja donešena od strane grada Opatije za kupalište Lido kao i za kupalište Slatina? Da li je to razlog što opatijski turizam nema prijeko potrebna obnovljena kupališta niti ove sezone, pita se Brko.

Čini se da će se pozivu na kavu odazvati brojni građani, barem ako je suditi po ”atmosferi” koja je tijekom dana vladala na opatijskim ulicama, ali i na društvenim mrežema. Hoće li to utjecati na planove o rušenju, znat će se danas u 7 sati.

Ivan Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!