Građanska inicijativa – Pokrenuta online peticija za izmjenu općih uvjeta Usluge parkiranja u gradu Opatiji

Iako je peticija pokrenuta jučer, osim podrške nekolicina nezadovoljnih građana ostavila je i komentare.

Opatija – Grupa građana pokrenula je peticiju za izmjenu općih uvjeta Usluge parkiranja na uređenim javnim površinama i u javnim garažama izglasanih od Gradskog vijeća po prijedlogu trgovačkog društva Opatija 21 d.o.o. od dana 29. siječnja 2019. godine.

– Navedenim Općim uvjetima ukinuto je svim stanovnicima grada Opatije, pravnim osobama i privatnim iznajmljivačima korištenje povlaštenih karata na svim parkiralištima grada Opatije pod zonom 0, 0a i 0b, te na parkiralištu Feliksa Peršića (Zona 1), te na području Voloskog u ulicama Dr. Andrije Štangera od raskrižja s ulicom Črnikovica do kbr. 63. i Dr. Ivana Poščića (Zona 1) za privatne iznajmljivače i pravne osobe. Uvedena je produžena naplata parkiranja od 1. travnja do 31. svibnja od 07.00-22.00 h, a od 1. lipnja do 30. rujna od 7.00-24.00 sata. Vašim potpisom dajete glas i podršku inicijativi građana Opatije za izmjenom Općih uvjeta izglasanih od Gradskog vijeća po prijedlogu trgovačkog društva Opatija 21 d.o.o. na način ‘da se Opći uvjeti od dana 29. siječnja 2019. godine ponište u dijelovima u kojima su se ukinula prava koja su stanovnici, pravne osobe i privatni iznajmljivači imali do stupanja novih uvjeta na snagu (1. ožujka 2019.), te da se uvjeti korištenja povlaštenih parkirnih karata stanovnika, pravnih osoba i privatnih iznajmljivača grada Opatije vrate na uvjete kakvi su bili prije donošenja novih Općih uvjeta’ te ‘da se ukine produžena naplata parkinga od 1. travnja do 31. svibnja do 22.00 h, a od 1. lipnja do 30. rujna do 24.00 h jer smatramo da to bi negativno utjecalo na turizam (manifestacije, kafiće, restorane …) i razvoj grada’, stoji u objašnjenju pokretanja peticije.

Iako je peticija pokrenuta jučer, osim podrške nekolicina nezadovoljnih građana ostavila je i komentare.

‘Jer se ne slažem sa novim općim uvjetima i još manje sa načinom na koji su donešeni. Već prethodni uvjeti bili su loši za turizam a ovi sada su gotovo katastrofalni. Iznajmljivači koji su izgubili zone u kojima vrijedi povlaštena karta imat će i materijalne štete ukoliko se ne vrate na prvobitne uvjete, a produljeno vrijeme naplate otjerat će nam sve posjetitelje i goste’, napisala je Aleksandra.

‘Prošli koncesionar nije bio u redu, grad je obećavao poboljšanja a istog časa kad je dobio moč u ruke pokazao je pravo lice! Ne zaboravite kad bude biranje novog gradonačelnika!’, istaknula je Mirna dok je Jelena napisala ‘da karte za iznajmljivače imaju stvarno nepraktične uvjete korištenja s ponovnim unošenjem svake registarske oznake gostiju- koji se znaju zadržati i samo jedan dan, dolaze u bilo koje doba dana…uglavnom izuzetno nepraktično i komplicirano!’. Dok je stanar iz naselja Kosovo zaokružio priču svojevrsnim apelom – Dajte više Opatijcima njihov grad!!!

Peticiju možete potpisati OVDJE.