Gradonačelnik grada Irkutska posjetio Kastav

‘Nadimak grada’ je Pariz Sibira i jedan je od najvećih gospodarskih središta istočnog Sibira i važna postaja na Transsibirskoj željeznici.

Kastav – Vladimir Yakubovsky gradonačelnik grada Irkutska iz Ruske Federacije posjetio je grad Kastav. U društvu gradonačelnika Grada Kastva, Ivice Lukanovića, gradonačelnik Irkutska i njegov zamjenik obišli su grad te uz radnu večeru poveli razgovor o mogućoj suradnji Grada Irkutska, Grada Kastva i Primorsko-goranske županije.

Irkutsk (ruski Ирку́тск) je glavni grad Irkutske oblasti u Ruskoj Federaciji. Jedan je od najvećih gospodarskih središta istočnog Sibira i važna postaja na Transsibirskoj željeznici, 5.185 km udaljen od Moskve. Irkutsk je smješten u južnom dijelu Sibira, nedaleko od Bajkalskog jezera. Sam grad leži na desnoj obali rijeke Angarei i predstavlja najveći grad bajkalske regije. Rječica Irkut, po kojoj je grad dobio svoje ime utječe u Angaru nasuprot gradu. ‘Nadimak grada’ je Pariz Sibira, a ukupan broj stanovnika prema popisu iz 2002. godine iznosi 593.604 stanovnika.

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!