Gradonačelnik nastavlja ispunjavati predizborna obećanja: Predstavljene mjere pomoći umirovljenicima @ Opatija

Na skupu održanom prekjučer u Villi Antonio opatijski gradonačenik Ivo Dujmić predstavio je i „pločicu“ koju će građani dobiti kako bi mogli iskoristiti sat vremena besplatnog parkiranja, a koja će se moći podići u uredu tvrtke Opatija 21.

Opatija – Niz pogodnosti za opatijske umirovljenike i programa čija se provedba očekuje u idućoj godini predstavio je opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić članovima opatijskog Kluba 60+ na prekjučerašnjem javnom skupu u Villi Antonio.

Na prezentaciji je naglašeno da se dodatni programi nalaze u prijedlogu proračuna za 2018. godinu, a preduvjet njihove provedbe je upravo usvajanje proračuna odnosno osiguravanje financijskih sredstava za provedbu.

Posebno je istaknuto da je za umirovljenike s mirovinom do 3.000 kuna u planu novčana pomoć u ukupnom iznosu od 1.000 kuna, odnosno dva puta po 500 kuna, kako bi se njihov kućni budžet pojačao u blagdansko vrijeme (za Uskrs i Božić). Osim toga, za njih se planira i financiranje troškova dopunskog zdravstvenog osiguranja.

Nakon uvodnog dijela u kojem su spomenuti i ostali planirani oblici pomoći za građane Opatije u 2018. godini, s posebnim naglaskom na naše najmlađe, gradonačelnik je odgovarao na pitanja prisutnih. Osim na dodatna pitanja oko prezentiranih oblika pomoći, umirovljenike je još posebno zanimalo da li će se i kako provesti sat vremena besplatnog parkiranja za Opatijce te pitanja glede odvajanja i odvoza otpada.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!