Gradonačelnik odobrio izvođenje radova na rekonstrukciji Centra za socijalnu skrb tijekom ljeta

Gradonačelnik odobrio izvođenje radova na rekonstrukciji Centra za socijalnu skrb tijekom ljeta

...ilustracija...

Riječ je o projektu od posebnog interesa koji se u 100% iznosu financira iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj, a kako bi se svi troškovi radova priznali u cijelosti, rok za njihovo završavanje mora biti do 06. 10. 2019. godine jer se u protivnom gubi mogućnost financiranja iz Europskog fonda.

Opatija – Gradonačelnik je temeljem svoje zakonske ovlasti Centru za socijalnu skrb Opatija izdao Odobrenje za izvođenje radova na rekonstrukciji pomoćne građevine na adresi Nova cesta 19 u vremenskom razdoblju od 01. 06. 2019. godine do 15. 09. 2019. godine, osim blagdanima i nedjeljama.

Riječ je o projektu od posebnog interesa koji se u 100% iznosu financira iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj, a kako bi se svi troškovi radova priznali u cijelosti, rok za njihovo završavanje mora biti do 06. 10. 2019. godine jer se u protivnom gubi mogućnost financiranja iz Europskog fonda. Vrijednost radova je 1.602.760,00 kn. Glavnina radova izvodi se radi poboljšanja pristupačnosti CZS-a za osobe s poteškoćama u kretanju (osobe s invaliditetom) kao i za osobe s problemima u razvoju

Budući da se radi o vrlo senzibilnoj tematici koja podrazumijeva izvođenje radova s ciljem pomoći osobama s poteškoćama u kretanju i razvoju, a na području nadležnosti centra stanuje 479 odraslih osoba s invaliditetom i 56 djece s teškoćama u razvoju te je pozitivno da Centar za socijalnu skrb koristi sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj u 100% iznosu, a zbog čega je radove potrebno dovršiti prema planu, doneseno je ovo odobrenje.

error: Content is protected !!