Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel: Sporazum s Opatijom o korištenju sportskih objekata ne može opstati

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel potvrdio je kako postoji ugovor između Grada Rijeke i Grada Opatije o korištenju sportskih objekata bez naknade koji je potpisan pred više godina u dobroj namjeri da se opatijskim sportašima prije svega omogući korištenje Bazena Kantrida.

Opatija/Rijeka – Opatijski klubovi morat će plaćati korištenje termina u sportskim objektima u vlasništvu Grada Rijeke, potvrdio je na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Rijeke gradonačelnik Vojko Obersnel.

Potvrdio je tako situaciju na koju je upozorio Daniel Liber iz Vaterpolo kluba Opatija, istaknuvši kako će se, u slučaju da moraju plaćati korištenje sportskih objekata u Rijeci, ovaj trofejni opatijski klub ugasiti. U međuvremenu, ostvareni su i određeni dogovori između sportskih klubova, Grada Opatije i Grada Rijeke, a trošak „riječkih“ sportskih termina za opatijske klubove trebao bi pasti na gradski proračun.

Na jučerašnjoj sjednici riječkog Gradskog vijeća, nezavisni vijećnik Marinko Koljanin kazao je kako je TD Rijeka sport Vaterpolskom klubu Opatija izdao fakture za korištenje Bazena Kantrida, pozdravivši komercijalizaciju korištenja sportskih objekata. Vijećnik je upitao gradonačelnika Vojka Obersnela da pojasni situaciju sa sporazumom između gradova Rijeke i Opatije vezanu uz uzajamno korištenje sportskih objekata, navodeći sličnu suradnju Grada Rijeke s Općinom Kostrena.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel potvrdio je kako postoji ugovor između Grada Rijeke i Grada Opatije o korištenju sportskih objekata bez naknade koji je potpisan pred više godina u dobroj namjeri da se opatijskim sportašima prije svega omogući korištenje Bazena Kantrida.

Obersnel je naveo kako reciprocitet tog ugovora nije nikada ostvaren u punom iznosu, a kako se u protekloj godini pojavio i zahtjev za korištenje Stadiona Kantrida od strane Nogometnog kluba Opatija.

–  Grad Rijeka, uz Izvješće o javnim potrebama u sportu, dostavlja i informaciju o korištenju sportskih terena od pojedinih sportskih kolektiva zajedno s stvarnim troškovima tih korištenja, te prema tom dokumentu zaključio da sporazum između gradova ne može opstati. Direktor TD-a Rijeka sport Igor Butorac u suglasnosti s gradonačelnikom odlučio je da se Gradu Opatiji za korištenje Bazena i Stadiona Kantrida naplati razlika u satovima međusobnog korištenja sportskih objekata, kazao je Obersnel, dodavši kako je u razgovoru s gradonačelnikom Opatije Ivom Dujmićem dogovorena isplata te kako će na postojeći sporazum biti predložen aneks ugovora koji regulira spomenutu problematiku.

Vijećnik Koljanin izrazio je zadovoljstvo odgovorom, navodeći kako Grad Opatija u usporedbi s Gradom Rijekom izdvaja veći udio proračuna za javne potrebe u sportu te kako se naplaćena korištenja sportskih terena mogu iskoristiti za povećanje tog gradskog programa.

 

error: Content is protected !!