Gradsko društvo Crvenog križa Opatija poziva na sudjelovanje u 49. sabirnoj akciji “Solidarnost na djelu”

Gradsko društvo Crvenog križa Opatija poziva na sudjelovanje u 49. sabirnoj akciji “Solidarnost na djelu”

Arhiva

Građani Opatija svoje dobrovoljne priloge u hrane mogu pokloniti u namjenske košare u trgovačkim centrima Tommy i Spar.

Opatija – Prema programu zajedničkih akcija HCK u 2021. godini, 49. sabirna akcija „Solidarnost na djelu“ obilježava se ove godine 08. listopada.

GDCK Opatija tim povodom, a u razdoblju do 15. studenog provodi ovu humanitarnu akciju podjelom bonova HCK (u apoenima po 5HRK sa službenim pečatim GDCK Opatija na poleđini bona) i prikupljanjem hrane i higijenskih potrepština građanima u prigodi terenskih akcija na području Liburnije a uz mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi svim zainteresiranima, te podjelom bonova HCK po odgojno obrazovnim ustanovama, institucijama, poslovnim subjektima i dr. koji se tradicionalno odazivaju ovoj humanitarnoj akciji.

Građani Opatija svoje dobrovoljne priloge u hrane mogu pokloniti u namjenske košare u trgovačkim centrima Tommy i Spar. Prikupljena novčana sredstva podjelom bonova HCK namjenski će se utrošiti za nabavu namjernica i higijenskih potrepština za Socijalnu samoposlugu GDCK Opatija sukladno odluci Odbora GDCK Opatija. Trenutno GDCK Opatija u svojoj Socijalnoj samoposluzi skrbi o 100-tinjak socijalno ugroženih obitelji s područja Liburnije, a osnovne živežne namjernice koje se njima dijele odnosno prikupljaju i u ovoj akciji jesu: brašno, ulje, riža, sol, tjestenina, juha u vrećici, riblja konzerva, mesna konzerva, marmelada i trajno mlijeko, a od higijenskih potrepština: šampon za kosu i tijelo, sapun za ruke, pasta i četkica za zube, toaletni papir, papirnati ručnici i sl.

-Veliko hvala svim plemenitim ljudima, dobre volje i velikog srca, poručuju iz Crvenog križa Opatija.

 

error: Content is protected !!