Gradsko vijeće usvojilo program koji predviđa otvorenje Centra za mlade do 2021. godine @ Opatija

Predsjednik Kluba vijećnika vladajuće većine Fernando Kirigin istaknuo je kako udruge koje rade s mladima moraju uložiti veći napor za njihovo okupljanje u čim većem broju.

Opatija – Gradsko vijeće usvojilo je na svojoj posljednjoj sjednici Lokalni program za mlade za razdoblje od 2018. do 2021. godine, koji je izradila udruga Žmergo, a ključni dio programa jest otvaranje Centra za mlade.

– Mladi nisu zainteresirani u sudjelovanju kreiranja politike za mlade. Koliko god možemo biti nezadovoljni brojem mladih koji su se uključili u stvaranje ovog dokumenta, toliko sam svjesna da je to puno veći broj nego u nekim drugim jedinicama lokalne samouprave, kazala je predsjednica Udruge Žmergo Diana Kovačić prilikom predstavljanja dokumenta.

Predsjednik Vijeća Robert Kurelić pohvalio je trud izrađivača i iznio stav da program treba podržati da se „cijela priča zakotrlja“, ali i dodao kako smatra da Centar za mlade mora biti pod „paskom Grada“ i uključivati čim veći broj udruga različitih profila.

– Potpisujem sve što ste rekli. Centar kako je predviđen je zamišljen isključivo temeljem inputa koje smo dobili tijekom izrade programa, dakle kroz ankete i fokus grupe, kazala je Kovačić.

Predsjednik Kluba vijećnika vladajuće većine Fernando Kirigin istaknuo je kako udruge koje rade s mladima moraju uložiti veći napor za njihovo okupljanje u čim većem broju.

– Mi ćemo danas usvojiti hvalevrijedan dokument koji će ostati mrtvo slovo na papiru, a upravo je na vama da date maksimalni napor da ih okupite. Kažu da nema mladih, ali pozvat ću vas na nekoliko sportskih manifestacija gdje se okupljaju u velikom broju. Za to je potrebno puno volje i truda, ali moguće je, kazao je Fernando Kirigin.

Kovačić je kazala kako je upravo zbog toga ključan budući Centar za mlade.

– Ovo je program Grada Opatije, a na njegovoj implementaciji moramo raditi svi. Centar za mlade je važan kako bi se ujedinile snage svih koji rade na bilo kojem projektu vezanom uz mladu populaciju. Odgovornost za provedbu je na svima, zaključila je Kovačić.