Gradu Kastvu nagradu “Ivan Luppis” dodijelio Savez inovatora Primorsko-goranske županije

Grad Kastav jedan je od pokretača organizacije nacionalne izložbe mladih inovatora i izložbe tehničkog stvaralaštva mladih te 2008. godine i njen prvi domaćin.

Kastav – Na prigodnoj svečanosti u Gradskoj vijećnici Grada Kastva, Savez inovatora Primorsko –goranske županije dodijelio je Gradu Kastvu svoje najviše godišnje priznanje za iznimnu potporu stvaralaštvu mladih inovatora i organizaciji izložbe MLADI@INOVACIJE nagradu „Ivan Luppis“.

Grad Kastav jedan je od pokretača organizacije nacionalne izložbe mladih inovatora i izložbe tehničkog stvaralaštva mladih te 2008. godine i njen prvi domaćin. Do sada je održano deset izložbi od čega sedam u Kastvu, dvije u Bakru i jedna u Matuljima. Ova manifestacija postala je mjesto okupljanja i druženja nadarenih ljudi iz cijele Hrvatske na kojoj izlažu i prezentiraju svoje vrijedne radove – inovacije, makete, modele…

Primajući prestižnu nagradu zamjenik gradonačelnika Grada Kastva Dean Jurčić, uz zahvale na nagradi, istaknuo je kako to nije nagrada samo Grada Kastva nego svih pojedinaca, od kojih su mnogi i danas ovdje, udruga, ustanova i institucija koje su doprinijele u realizaciji svih dosadašnjih deset izložbi. Poručio je da će Grad Kastav i dalje pružati punu podršku ovom iznimnom projektu i siguran sam da on ima svjetlu budućnost.

Na ovoj svečanosti su dodijeljena priznanja i nagrade najuspješnijim mladim inovatorima iz Primorsko-goranske županije u 2017. godini.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!